TBMM'de "Özgecanlar, Türkanlar" nöbeti

TBMM'de "Özgecanlar, Türkanlar" nöbeti
Meclis Katip üyesi, CHP'li Türkmen:- "TBMM önünde, kadına şiddete karşı 'Özgecanlar, Türkanlar için nöbetteyiz' eylemi başlatacağız"

TBMM (AA) - TBMM Katip üyesi, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, TBMM önünde, kadına şiddete karşı "Özgecanlar, Türkanlar için nöbetteyiz" eylemi başlatacaklarını bildirdi.

Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddet uygulayanlara verilecek cezaları artıran, ceza indirimini kaldıran kanun tekliflerinin bir an önce yasalaşması için TBMM önünde nöbet tutma eylemi gerçekleştireceklerini belirtti.

Özgecan Aslan'ın ölüm yıl dönümünde, Adana'da Türkan Sarıkaya adlı genç kızın da benzer şekilde kurban gittiğine işaret eden Türkmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadına yönelik şiddet, istismar ve kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Bir bir kadınlarımızı cinayetlere kurban veriyoruz. Bir daha Özgecanlarımız, Türkanlarımız ölmesin diye kadınlara yönelik şiddeti önlemeyi, şiddet uygulayanlara da en ağır cezaları vermeyi ve ceza indirimlerini kaldırmayı öngören kanun teklifleri, maalesef sayısal çoğunluğu olan iktidar tarafından TBMM'de bekletiliyor. Kadınlara yönelik bu şiddetin bitmesi, çocuklarımızın toprağın altına girmemesi için artık güç birliği yapma zamanıdır. Cinayete kurban giden Türkan Sarıkaya kızımızın annesi ve kadın STK'ları ile birlikte Adana'da yaptığımız toplantıda eylem kararı almıştık. Şimdi bunu hayata geçiriyoruz. 'Özgecanlar, Türkanlar için nöbetteyiz' eylemi başlatıp, TBMM önünde Adanalı kadınlar ve kadın örgütleriyle kadın şiddetine karşı olan erkeklerle birlikte nöbet tutmaya başlayacağız."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.