TBMM'nin 'dokunulmazlık' mesaisi sürecek

TBMM'nin 'dokunulmazlık' mesaisi sürecek
Meclisin bu haftaki en önemli gündemi, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi olacak. TBMM Anayasa Komisyonu, teklifin görüşmelerini sürdürecek

TBMM (AA) - Meclisin bu haftaki en önemli gündemi, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi olacak.

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Gene Kurulda, yarın HDP'nin, "başta hidroelektrik santraller olmak üzere Cerattepe, Yeşil Yol, Kuzey Marmara Otoyolu ve diğer büyük projelerle ekolojik yıkım gerçekleştirildiği ve bu yıkımda sorumluluğu bulunduğu" iddiasıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında verdiği Gensorunun gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

Kolluk Gözetim Komisyonu tasarısına devam edilecek
Genel Kurulda, bu hafta görüşmeleri yarım kalan, kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarıyla ilgili "Kolluk Gözetim Komisyonu" kurulmasını içeren yasa tasarısına devam edilecek. Genel Kurulda uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarılarının da bu hafta yasalaştırılması planlanıyor.

En önemli gündem "dokunulmazlık"
Meclisin, bu haftaki en önemli gündemi "dokunulmazlık" olacak.

AK Partili 316 milletvekilinin verdiği ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine yarın TBMM Anayasa Komisyonunda devam edilecek.

Teklifin geneli üzerindeki görüşmeler, milletvekilleri arasında çıkan kavga nedeniyle tamamlanamamıştı.

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.