Tbmm'nin Olağanüstü Toplantıya Çağrılması

Tbmm'nin Olağanüstü Toplantıya Çağrılması
HDP Grup Başkanvekili Yıldırım:"Memleketin yüzde 90'nının 'Irak'ta ne olmuş', 'referandum mu var?', 'halk kendi iradesiyle kendi geleceğini mi belirliyor?' gibi bir gündemi yok. Bu birilerinin dar, küçük, çıkar gündemidir" - "Yarınki gündem suni bir günde

TBMM (AA) - ALPER ATALAY- HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Memleketin yüzde 90'nının 'Irak'ta ne olmuş', 'referandum mu var?', 'halk kendi iradesiyle kendi geleceğini mi belirliyor?' gibi bir gündemi yok. Bu birilerinin dar, küçük, çıkar gündemidir." dedi.

Yıldırım, TBMM Genel Kurulunun Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi için yarın olağanüstü toplantısına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Olağanüstü toplantı kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alındığını ileri süren Yıldırım, Erdoğan'ın Meclis çalışmalarına yönelik, "Topluyoruz, oradan geçiriyoruz." dediğini anımsattı. Yıldırım, "Anayasa değişikliğiyle kadük hale gelen Meclis, İçtüzük ile ortadan kaldırıldı ve bitirildi. En nihayetinde şimdi bu Meclisin, milletin iradesinin tecelligahı olduğunu kabul edeceğiz, öyle mi?" diye konuştu.

Yıldırım, ilk seçimde en büyük argümanlarının "Meclise işlerlik kazandırmak ve bu garabeti ortadan kaldırmak" olacağını söyledi.

- "Suni bir gündemdir"

Olağanüstü toplantıya katılacaklarını aktaran Ahmet Yıldırım, şunları kaydetti:

"Memleketin 80 milyon insanının yüzde 90'nının 'Irak'ta ne olmuş', 'referandum mu var?', 'halk kendi iradesiyle kendi geleceğini mi belirliyor?' gibi bir gündemi yok. Bu birilerinin dar, küçük, çıkar gündemidir. Bu ülkenin gündemi açlık, yoksulluk, sefalet, topumsal kamplaşma, kaybedilen kardeşliktir. Kan politikalarının son bulması arzusudur. Biz, Suriye'de kaybedilen 100 canın karşılığında ne aldık? Hem canımızı hem itibarımızı kaybettik. Dış politikadaki imajımızı yerle bir ettik. Ülkenin gündemiyle anlaşılan o ki sarayın gündemi çok farklı işliyor.

Yarınki gündem suni bir gündemdir. Kendilerinin inanmadıkları bir gündemle Meclisi topluyorlar. İddia ediyorum, referandum yapılır yapılmaz, ucuz tehditler üzerinden ülkeyi daha fazla militarize ve milliyetçileştirmek üzerinden kurulu bir iktidar tahayyülleri vardır."




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.