TCMB ve TCDD'de atama

TCMB ve TCDD'de atama
TCMB Başkan Yardımcılığına Erkan Kilimci, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğüne İsa Apaydın atandı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcılığına Erkan Kilimci, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına da İsa Apaydın getirildi.

Atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TCMB Başkan Yardımcılığına Erkan Kilimci atandı. İstanbul'da 1976 yılında doğan Kilimci, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Bankacılık ve sermaye piyasalarında 15 yılın üzerinde deneyimi bulunan Kilimci, meslek hayatına Pamukbank Teftiş Kurulu'nda başladı. Kilimci, Merkez Bankasına 2013 yılında atanıncaya kadar uluslararası sermaye piyasalarının önde gelen yatırım kuruluşlarından Erste Securities İstanbul'da Genel Müdür olarak görev yaptı.

Haziran 2013'ten itibaren Merkez Bankasında uluslararası rezerv yönetimi ve Türk Lirası işlemleri gibi faaliyetlerin başında bulunan Kilimci, yeni göreviyle Para Politikası Kurulunun (PPK) da üyesi olacak.

Kilimci'nin tahvil ve döviz piyasalarına ilişkin Merkez Bankasından yayınlanan makaleleri ve yapılandırılmış türev araçları üzerine de kitap çalışması bulunuyor. Avrupa Finansal Analistler Topluluğu Federasyonu (EFFAS) üyesi Sermaye Piyasası Profesyonelleri Derneği kurucuları arasında yer alan Kilimci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik belgesi sahibi olup Marmara Üniversite Muhasebe Finansman tezsiz yüksek lisans programını tamamladı.

Kilimci, evli ve bir erkek çocuk babası.

- TCDD'ye yeni genel müdür

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına da İsa Apaydın atandı.

Ankara’da 1965’te doğan Apaydın, İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden 1987'de mezun oldu. Meslek hayatına TCDD Genel Müdürlüğünde mühendis olarak başlayan ve çeşitli kademelerde görev alan Apaydın, 2005-2015 arasında TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2015’te müşavir olarak atanan Apaydın, 14 Nisan 2016 tarihinden bu yana TCDD Genel Müdür Vekili görevinde bulunuyordu.

Aynı zamanda Anadolu Raylı Sistemler Kümelenmesi (ARUS) Başkan Yardımcısı olan Apaydın, evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.