TCMB'nin faiz indirim kararı

TCMB'nin faiz indirim kararı
İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim kararına ilişkin, "Bankaların...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim kararına ilişkin, "Bankaların fon maliyetini etkileyecek olması nedeniyle sembolik bile olsa olumlu. Ancak banttan indirim yetmez. Reel sektör olarak faizlerde büyüme ve istihdam yönünde daha net bir duruş bekliyoruz" dedi.

Çağlar yaptığı yazılı açıklama ile TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi. "Banttan indirim yetmez" diyen Çağlar, TCMB'nin likidite sıkışıklığı yaşayan bankalara gecelik borç verme faizindeki 25 puanlık indirim için, "Bankaların fon maliyetini etkileyecek olması nedeniyle sembolik bile olsa olumlu. Ancak banttan indirim yetmez. Reel sektör olarak faizlerde büyüme ve istihdam yönünde daha net bir duruş bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Küresel ve yerel ortam dikkate alındığında faizlerde aşağı yönlü bir trend beklentisi ortaya çıktığını belirten Çağlar, mevcut şartlar kapsamında yatırımcıya faiz anlamında daha çok cesaret verecek adımların atılmasının mümkün göründüğünü kaydetti.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da yazılı açıklamasında "Yetersiz ama sembolik önemi olan bir indirim" değerlendirmesini yaptı.

TCMB'nin, Türkiye'nin önceliğinin üretim ve istihdam olduğunun altını çizdiğini ve iş dünyasının beklentilerine paralel bir adım attığını belirterek, "Küresel ve yerel gelişmelerin olumlu şekilde devam etmesi halinde faiz indirimlerinin arkasının geleceğine inanıyoruz. Bu toplantının Merkez Bankası yönetiminin son toplantısı olması daha cesur adımları engellediğini düşünüyorum. Yetersiz olmasına rağmen bu indirimin sembolik bir önemi olduğuna inanıyorum. İnşallah önümüzdeki ay yeni Merkez Bankası yönetimi dünya ve Türkiye’deki gelişmeleri de göz önüne alarak daha cesur adımlar atacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.