TDV 88 ülkede gönüller yapacak

TDV 88 ülkede gönüller yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yaklaşan ramazan ayında dünyada 88 ülke ve 500 farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak ve gönüller yapacak

ANKARA - Seyit Ahmet Aytaç, Ertuğrul Subaşı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yaklaşan ramazan ayında dünyada 88 ülke ve 500 farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak ve gönüller yapacak.

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vakfın ramazan ayında yapmayı planladığı yardım ve faaliyetler hakkında, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ramazanda muhtaçlara gıda kolileri dağıtacaklarını ve iftarda iyilik sofralarıyla Türkiye genelinde iftar programları düzenleyeceklerini belirten Tutkun, vakfın 41 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleri ile Türkiye'de ve tüm dünyada vatandaşların emanet ettiği fitre, zekat ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını vurguladı.

TDV'nin, hayırseverlerin yardımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerini genişleterek sürdürdüğünü ifade eden Tutkun, "Ramazan ayında zekat, fitre kardeşlerimize ulaşıyor. Gelin gönüller yapalım, bu ramazan ve her zaman" temasının işleneceğini ifade etti.

Ramazan faaliyetlerinin bu yıl da artarak devam edeceğine dikkati çeken Tutkun, "Geçen yıl ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında toplam 7 milyon 486 bin 250 liralık yardımı yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştırdık. Ülkemizde ve 68 ülkenin 400 bölgesinde iftarda iyilik sofraları kurarak, ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri dağıttık. Bu ramazan ve her zaman, şehrimizde, ülkemizde ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için emanet olan zekat, fitre ve bağışları gerçek sahiplerine ulaştırıyoruz." diye konuştu.

''Dünyanın farklı coğrafyalarında 59 bin 185 gıda kolisi dağıtacağız''
Bu ramazanda ise 88 ülke ve 500 bölgede iyiliğin sesi olacaklarını belirten Tutkun,"TDV olarak bu yılki ramazan yardım kampanyası çerçevesinde, yurt içinde ve yurt dışında fakir ve yardıma muhtaçlara yardımlar yapacak, alışveriş yardım kartı ve gıda yardım paketleri dağıtacak, iyilik sofraları kuracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı ve yerel sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde gerçekleştireceğimiz yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 59 bin 185 gıda kolisi dağıtacağız. Kuracağımız iyilik sofralarında 200 bin kişiye iftar vereceğiz. Vakfımız ramazanda tamamen gönüllülerden oluşan ekibiyle gerçekleştireceği faaliyetlerle yurt dışında yaklaşık 8,5 milyon lira değerinde yardım dağıtacak."dedi.

Ülke ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için tüm vatandaşlardan zekat, fitre ve diğer bağışlarını beklediklerini hatırlatan Tutkun, ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 13 milyon 905 bin lira değerinde yardım yapacaklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.