Tdv Zanzibar’a Teknelerle Kurban Eti Ulaştırdı

Tdv Zanzibar’a Teknelerle Kurban Eti Ulaştırdı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Tanzanya’nın özerk bölgesi Zanzibar'ın Tumbatu Adası'ndaki Müslümanlara teknelerle kurban eti ulaştırdı

ZANZİBAR (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Tanzanya’nın özerk bölgesi Zanzibar'ın Tumbatu Adası'ndaki Müslümanlara teknelerle kurban eti ulaştırdı.

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı’nın yanı sıra, milli güreşçi Rıza Kayaalp’in de gönüllü olarak katıldığı programda, vakıf yetkililerini adada Kur'an kursunda eğitim gören öğrenciler ilahilerle karşıladı.

Tumbatu Adası'nda çok güzel bir şekilde karşılandıklarını belirten Kayaalp,
“35 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Çocukların ayaklarında ayakkabı yok, kaldıkları ortamdan da fakirliğin büyük olduğu görülüyor. TDV kardeşlerimize hayatlarında az defa tattıkları eti getirip, birkaç gün de olsa sofralarında olmasını sağladı. Yardımlarımızı yaparak, bu gençleri, çocukları sevindirmiş olduk. " diye konuştu.

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Küçüksarı da Tumbatu Adası'nda TDV’nin gönderdiği kurban hisselerini keserek buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, "Buradaki vatandaşlar bizleri büyük bir coşku ile karşıladı. İnsanlar Türkiye’den gelen selamlara ve yardımlara çok büyük bir coşkuyla karşılık verdiler.” ifadelerini kullandı. Tumbatu’da ciddi bir yokluk olduğuna dikkati çeken Küçüksarı, orada yapılacak olan yardımların Türkiye’ye ciddi manada dualarla geri döneceğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.