"Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" Projesi

"Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" Projesi
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlar yaşadıklarını anlattı

RİZE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Rize'de düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde darbecilere karşı gelen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kumdan resim sanatçısı Veysel Çelikdemir'in sunduğu "15 Temmuz" temalı gösteri, salonda bulunanlar tarafından büyük beğeni topladı.

15 Temmuz gazilerinden Yusuf Özgün, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı kendisini bir arkadaşının aradığını belirterek, "Bana bir haber geldi Yusuf abi, senin haberin var mı ? Darbe yapılıyor' dedi, Dedim 'ne darbesi? Asker ve polis bizim, böyle bir şey olabilir mi ?' Sonra darbe yapıldığını anladık. Arkadaşlara dedim ki 'bu memleket meselesi.' Sonra Maltepe meydanında toplandık. 'Bugün toplanamazsak yarın toplanacak vatandaş bulamayız' dedim." şeklinde konuştu.

Darbe gecesi İstanbul'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eşi Ahmet Yasin Kaşarcı ile darbecilere direnen Ayla Kaşarcı eşi ve kendisinin yaralandığı ifade ederek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi annem beni telefonla aradı. Annem, telefonda 'kocanı bul ve köprüye yola doğru çık. Köprüyü tutmuşlar darbe oluyor...' Kanserle mücadele ediyorum. Ölümden de o kadar korkuyorum ki. Diyorum ki 'ben ölürsem çocuklarım annesiz nasıl büyüyecek.' Sonra eşim eve geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara çıkın çağrısını da duyduk. Yatsı namazımızı kıldık. Eşimle birlikte yürümeye başladık. Sonra köprüye geldik. O gece ölümden hiç korkmadım, ben ölseydim çocuklarım büyürdü ama vatanı kaybetseydik benim çocuklarım vatansız yaşayamazdı. Vatansız büyüyemezdi."

Ahmet Yasin Kaşarcı ise 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından gazilere protokol tarafından Türk bayrağı hediye edildi.

Daha sonra Vali yardımcısı İhsan Selim Baydaş tarafından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da hayatını kaybeden 42 yaşındaki Şuayip Seferoğlu'nun yeğeni Merve Öksüz'e de Türk bayrağı takdim edildi.

Programa, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.