"Tecrübe Konuşuyor" projesi

"Tecrübe Konuşuyor" projesi
SoloTürk kurucu pilotu Binbaşı Ahbab: "F 16'lar 50 santimetreye kadar birbirine yaklaşabiliyor hatta birinin kanadı diğerinin üzerine kadar da gelebiliyor"

ŞANLIURFA (AA) - SoloTürk kurucu pilotu Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, F16 uçaklarının birbirine yarım metreye kadar yaklaşabildiğini söyledi.

Ahbab ile spiker Ersin Düzen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda Şanlıurfalı gençlerle bir araya geldi.

Programın moderatörlüğünü yapan Düzen, proje kapsamında her hafta Türkiye'nin bir ilini dolaşarak gençlerle buluştuklarını söyledi.

Düzen, pilot Ahbab ile proje kapsamında tecrübeli spor, sanat, iş dünyası ve politikadan insanların gelecek nesillere tecrübelerini aktardığını belirtti.

Programın konuğu Ahbab da Türk Hava Kuvvetleri gösteri takımı SoloTürk’ün geçen hafta 5'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlattı.

Şu ana kadar SoloTürk'ün 92 uçuş gerçekleştirdiğini vurgulayan Ahbab, 18 dakikalık uçuş için yaklaşık 3,5 saat hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Ahbab, saatte bin 200 kilometre hız yapan F-16 gösteri uçağıyla eğitim ve tatbikatlara da katıldığını vurgulayarak, "F-6'lar 50 santimetreye kadar birbirine yaklaşabiliyor hatta birinin kanadı diğerinin üzerine kadar da gelebiliyor. Dolayısıyla çok ciddi soğukkanlı olmak lazım bunu uçaklardan biri ters biri düz iken yapıyoruz daha da ötesi yerden 8 kilometre yükseklikte." dedi.

Pilotluk mesleği hakkında bilgi veren Ahbab, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı.


"Tecrübe Konuşuyor" projesi

"Tecrübe Konuşuyor" projesi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.