Tehlikeye Karşı Safları Bozmamamız Lazım

Tehlikeye Karşı Safları Bozmamamız Lazım
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tehlikenin geçmediğini söyleyerek, "Bu geçmemiş tehlikeye karşı bizim safları bozmamamız lazım." dedi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki 70 baro başkanını kabul etti. Görüşme sonrası Metin Feyzioğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Feyzioğlu, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin, "İşgal girişiminin arkasındaki güçler devam ettiği, Türkiye'nin jeopolitik konumu aynı olduğu ve bölgede aynı menfaatler çatışmaya devam ettiğine göre tehlikenin de geçmediğini söyledik. Bu geçmemiş tehlikeye karşı bizim safları bozmamamız lazım." ifadesini kullandı.

"Yargımızı tarafsız, bağımsız, güvenilir hale getirelim, bunu da el birliği ile yapalım" diyen Metin Feyzioğlu, bunun Türkiye'nin beka meselesi haline dönüştüğünü belirtti.

Suçlunun suçsuzdan ayrılmamasını en çok FETÖ'nün istediğine dikkati çeken Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Kendi kanlı üyeleri, 15'inde bu korkunç girişime kalkışanlar suçsuzların yanında, onların itibarından itibar kazanmaya çalışacaklardır. Kurunun yanında yaşın yanması sadece o haksız yere yananların bireysel özgürlüklerinin sınırlanması ve zarar görmeleri değildir, bunun da ötesinde FETÖ'nün mağduriyet iddia etmesine ve uluslararası kamuoyunda bir meşruiyet kazanmasına sebebiyet verecektir. Tam da bu noktada Türkiye Barolar Birliği'nin, baroların ve avukatların tarihi bir görevi vardır. Bu görevin hiç kimse tarafından da engellenmemesi gereklidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Adalet Bakanımız ile hemfikiriz.

Avukatlar, savunma hakkı, adil yargılanma hakkı, yapılan soruşturmaların hukuka uygun olmasını sağlayacak, suçlunun suçsuzdan ayrılmasını temin edecek ve tüm dünyaya 'Türkiye Cumhuriyeti işgal girişimine karşı meşru savunma hakkını bir demokratik hukuk devletinde olması gerektiği gibi kullanıyor' dedirtecektir. Biz bunu tüm dünyaya en ön safta anlatmaya talibiz ve göreve talibiz. Bugüne kadar yaptık, bundan sonra da daha fazlasını Sayın Cumhurbaşkanının desteğiyle, hükümetin desteğiyle de yapmaya talibiz. Bunları konuştuk."

Feyzioğlu, devletin arkasında dün olduğu gibi bugün de koşulsuz saf tuttuklarını da vurguladı.

Muhabir: Zehra Aydın

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.