TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır istifa etti

TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır istifa etti
Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinin nedeni belli oldu.

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinin nedeni belli oldu. Enerji Bakanı Taner Yıldız, 5 iletim hattının devre dışı kaldığını ve doğu ile batı arasındaki bağlantının koptuğunu açıkladı. Yıldız, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın da istifa ettiğini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yaptı.

Yıldız, elektrik kesintisinin, "teknik bir arıza nedeniyle yaşanmakla beraber bir işletim hatası olduğunun da düşünüldüğünü" söyledi.

MÜDÜR İSTİFA ETTİ BAZI GÖREVLİLER AÇIĞA ALINDI

Bakan Yıldız, elektrik kesintisi nedeniyle Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini ve bazı görevlilerin de açığa alındığını bildirdi.

Yıldız şöyle konuştu:

''İncelemelerimizin ardından bir neticeye ulaştık. Mikrosaniyeler içinde 5 tane iletim hattının devre dışı kaldığını görüyoruz. Doğudan batıya gelen hatların yükü yoğunlaştı.

Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan değerlendiriliyor. Sistem kendisini korumak isterken bunlar yaşandı. Kendisini bu işte sorumlu gören TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır da istifa etmiş bulunuyor. Bazı görevliler de açığa alındı.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.