Tek eksiğimiz tecrübe

Tek eksiğimiz tecrübe
Selçuklu Belediyespor hentbol takımı antrenörü Hasan Bakar, Batman Belediyespor maçıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Batman’ın güçlü bir ekip olduğunu ifade eden Bakar, kendilerinde ise sadece tecrübe eksiği olduğunu söyledi

Türkiye Hentbol Erkekler 1. Lig’de mücadele eden Selçuklu Belediyespor’un başarı çalıştırıcısı Hasan Bakar, Batman Belediyespor maçının zor geçtiğini söyledi. Bakar, “Batman bu ligin en güçlü ekiplerinden birisi. 5-6 yabancı sporcuları var. Yerli oyunculardan da epey transfer yaptılar. Tecrübeli bir takım. Biz de tamamen kendi altyapımızla mücadele eden bir takımız. Takımdaki en büyük oyuncu 1997 doğumlu. Diğer oyuncular 1999 ile 2000 doğumlu. Buna rağmen maç başından sonuna kadar iyi mücadele ettik. Bir ara 3 sayı öne de geçtik. Fakat onların az hata yapmasından dolayı son 10 dakika öne geçmeyi başardılar. Biz bir de Türkiye finallerini hedefliyoruz. Ben de son dakikalarda genç oyuncuları saya sürdüm” dedi.

‘KENDİ ALTYAPIMIZLA MÜCADELE EDİYORUZ’

Hasan Bakar, “Biz tamamen kendi altyapımızla mücadele ediyoruz. Geçen sene Süper Lig’den düştük. A milli olan 4 sporcumuz başka kulüplere transfer oldu. Öyle olunca zaten takımın yarısını kaybetmiş olduk. Bu oyuncuların yerini kendi altyapımızdan çıkardığımız çocuklarla doldurduk. İyi mücadele ediyoruz” diye konuştu.

‘SADECE TECRÜBE EKSİĞİMİZ VAR’

Mavi-beyazlıların başarılı çalıştırıcısı, “Her maçın ortalamasında birebir pozisyonda gol kaçırıyoruz. Bu tamamen bir takımın taktik olarak iyi olduğunu ve iyi bir oyun anlayışı olduğunu gösterir. Bir taraftan da oyuncunun tecrübesi ve birikimiyle ilgili... Bu da tecrübesizlikten dolayı… Tecrübe eksikliğimizi tamamladığımızda çok can yakarız” ifadelerini kullandı.

‘SELÇUKLU HER YERDE’

Hasan Bakar, “Selçuklu Belediye hentbol takımı olarak hedefimiz milli takımımıza altyapıdan sporcu vermek. Şu anda 6-7 sporcumuz buralarda oynuyor. Türkiye’nin çeşitli takımlarında Süper Lig’de ve 1. Lig’de 30 civarında sporcumuz var. Bu oyuncuları bizzat kendimiz yetiştirdik. Bu açıdan baktığımızda Selçuklu hentbol branşı sadece Konya’ya değil aynı zamanda Türk sporuna da büyük hizmet veriyor” dedi.

Hasan Bakar, son olarak kendilerine desteği esirgemeyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere kulüp başkanı, yöneticilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.