Tek Hareketle Dünya Tanıdı

Tek Hareketle Dünya Tanıdı
Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nı madalyasız kapatan grekoromen stil 66 kiloda Oğuzhan Yalçın, bir hareketiyle tüm dünyayı etkiledi

 21 yaşındaki ASKİ Sporlu milli güreşçi, eleme turunda Norveçli sporcu Morten Thoresen ile karşılaştı. Müsabakada yaptığı hareketin madalya almasına katkı sağlamadığını belirten Oğuzhan, hareketle tüm dünyada bilinir hale geldiğini ifade etti.

Söz konusu hareketin popülaritesini arttırdığını belirten Oğuzhan Yalçın, internette ve sosyal medyada olumlu ve olumsuz tepkiler aldığını söyledi.

Bu hareket sonrasında madalya almasının daha da güzel olacağına dikkati çeken Oğuzhan, "Bu hareket madalya getirmedi ama beni tüm dünyaya tanıttı. Madalya getirse daha iyi olurdu. Ben ülkemin bayrağını yukarı çekmeyi tercih ederdim." değerlendirmesini yaptı.

Hareketin internette 1,5-2 milyon kez tıklandığını anlatan Oğuzhan, "Sosyal medyadan iyi ve kötü tepkiler geldi. Türkiye ve dünyadan tepkiler aldım. Destek amaçlı teşekkürler aldım. Ben Çorumluyum. Çorum AK Parti İl Başkanı, kulüp hocalarım Mehmet Akif Pirim ve Mehmet Ayhan aradılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Bu hareket çok büyük bir risktir"
Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda bir derecesinin olmadığını anlatan genç güreşçi, "Uluslararası şampiyonalarda derecelerim var. Hareketin bir ismi yok ama sadece tamamladığım kısmı künde olarak geçiyor. Üstüne de perende attım." dedi.

"Güreşte yapabildiğiniz her şey bir tekniktir" diyen Oğuzhan, şöyle devam etti:

"Önemli olan hareketi yapabilmek, puan alıp, sonuca gitmektir. O hareketi yaptığımda maçın bitimine 5 saniye vardı. O anda aklıma geldi. Çok kısa bir zaman var, karar verip bir şey yapmanız lazım. Rakibin üzerine atlamam gerekiyordu. Zaten alttan girip puan alamazdım. Rakibin üzerine atladım ve puan aldım. Rakibim beni kaldırdığı anda ben bunu yapmaya karar vermiştim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.