Tekin: Cumhuriyetimiz, gençlerin omuzlarında yükselerek sonsuza kadar da yaşayacaktır

Tekin: Cumhuriyetimiz, gençlerin omuzlarında yükselerek sonsuza kadar da yaşayacaktır
Yöntem Eğitim Kurumları Meram Yerleşkesi Okul Müdürü Mehmet Tekin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Tekin: Cumhuriyetimiz, gençlerin omuzlarında yükselerek sonsuza kadar da yaşayacaktır

Yöntem Eğitim Kurumları Meram Yerleşkesi Okul Müdürü Mehmet Tekin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Atatürk’ün bugünü Türk gençliğine güveninden ve verdiği değerden dolayı da armağan ettiğini, Çünkü Cumhuriyetimiz ve kazanımlarının onların omuzlarında yükselerek, sonsuza kadar da yaşayacağını söyledi.

Mehmet Tekin mesajının devamında şunları dile getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millî Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı günün 103. yılındayız. Bugün Milli Mücadele’nin ilk adımı, 19 Mayıs 1919 tarihinde atılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Samsun’da atılan bu ilk adımın etkisi, kısa sürede vatanımızın dört bir yanında karşılık bulmuş ve ezelden beridir hür yaşayan bu aziz millete asla zincir vurulamayacağı tüm dünyaya bir kez daha ispat edilmiştir. Gazi Atatürk bugünü Türk gençliğine güveninden ve verdiği değerden dolayı da armağan etmiştir. Çünkü Cumhuriyetimiz ve kazanımlarımız onların omuzlarında yükselerek, sonsuza kadar da yaşayacaktır. 19 Mayıs 1919 şuurunu her daim diri tutacak, vatanına, milletine ve kutsal değerlerine art niyetle yaklaşan kim olursa olsun, onlara göğsünü siper edecek olan bu gençlik, sahip olduğumuz en büyük zenginliğimizdir. Gençlerimizin, Atatürk'ün gösterdiği ilkeler ışığında bu ülkeye sahip çıkacağına inancımızda tamdır. Yöntem Eğitim Kurumları olarak amacımız, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Gençlerimizin demokrasiye, özgürlüklere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı bireyler olması hepimizin ortak arzusu ve hedefi olmuştur. Aynı zamanda gençlerimizin ülkemizin geleceği için tüm karar alma süreçlerine katılımının ülkemize güç katacağına, yeni ufuklar açacağı inancındayız. Geleceğimizin emanetçisi olan gençlerimiz şunu hiç unutmayın. Tarihimiz, yolumuza ışık tutan bir fenerdir. İşte, 19 Mayıs 1919 tarihi de bizi tanımlayan, millî karakterimizi açıklayan, Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımının atıldığı, sizlere armağan edilen şanlı bir mazidir. Bizlere gurur duyacağımız daha nice zaferler bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, adını tarih sayfalarına bile sığdıramayacağımız, toprağımızın her zerresinde hakkı olan şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde minnet ve saygıyla anıyor, hepinizin bayramını kutluyor, her birinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.