Teknoloji Buluşmaları Antalya'da

Teknoloji Buluşmaları Antalya'da
Turkcell Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü Özdemir:- "Artık yeni bir dünyadan bahsediyoruz. Harley Davidson gibi klasik bir marka 1 milyar dolar piyasa değerine 86 yılda ulaşmışken, Twitter 1 milyar dolar piyasa değerine üç yılda ulaşmıştır. Bizim amacı

ANTALYA (AA) - Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği, EticaretSEM ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından organize edilen, Türkiye Teknolojileri Buluşmaları Antalya Su Otel'de gerçekleştirildi.

Türkiye Teknolojileri Buluşmaları'nda konuşan Turkcell Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü Barbaros Özdemir, KOBİ'lerde e-dönüşümün önemini anlattı. Özdemir, mobil teknolojinin iş hayatına verimlilik ve değer katması için pazara çok hızlı girmek, fikirleri çabuk olgunlaştırmak gerektiğini söyledi.

Teknolojinin hızının insan hızından fazla olduğunu dile getiren Özdemir, bugün şirketler için büyümenin en önemli yollarından birinin teknolojinin içinde bulunmak olduğunu, bu nedenle özellikle KOBİ'lerin teknoloji çok akıllıca kullanmaları gerektiğini bildirdi.

Özdemir, şöyle konuştu:

"Artık yeni bir dünyadan bahsediyoruz. Harley Davidson gibi klasik bir marka 1 milyar dolar piyasa değerine 86 yılda ulaşmışken, Twitter 1 milyar dolar piyasa değerine üç yılda ulaşmıştır. Buna göre bizim amacımız tüm süreç ve operasyonları mobil dünyaya göre yeniden tasarlamak. Bunun yanında iş yapış şekilleri hızlı ve anlık olmalı, gerçek zamanlı olmalı. Gerçek zamanlılık adım adım gerçekleştirebilir. Bunu gerçekleştirebilmenin de dört adımı vardır. Bir, çalışanlar, iki, makineleriniz, üç, müşterileriniz ve son olarak teknolojik alt yapılarınız. Bu dört alandaki iş yapış şekillerinizi elden geçirmeniz gerekiyor. Hepsinin de daha gerçek zamanlı ve daha anlık uyumlu olması gerekiyor. Bunlar olduysa eğer inanıyoruz ki işinizde çok daha büyük avantaj elde edeceksiniz."

Teknolojiye çok doğru yaklaşmak gerektiğini, fakat burada KOBİ'lerde birtakım eksiklikler olduğunu düşündüklerini ifade eden Özdemir, her şirketin kendi işinde teknolojiyle büyümenin bir yolunu bulmak zorunda olduğunu söyledi.

İnternetleşmeye açılış için nasıl bir entegrasyon yapılacağının bilinmesi gerektiğini belirten Özdemir, "Artık her yer ofis. Merkeze git, işe git değil. Her yer bir ofis. Siz her yeri ofis kabul edersiniz o ofisinizi en ileri teknoloji ile donatmak zorundasınız. Çünkü kendi ofisinizi donatıyorsunuz. İyi bir tablet, iyi bir mobil internet, bunları kullanmanız lazım" diye konuştu.

EticaretSEM'in kurucusu Merter Özdemir de e-ticaret hakkında bilgi verdi. Teknolojiden büyük bir hızla değiştiğini, geçen yıl kullanılan teknolojilerin bile bugün artık kullanılmadığını ifade eden Özdemir, dünyada artık "normal" kavramının değiştiğini vurguladı.

"Eskiden mektup yazıyorduk, şimdi e-posta kullanıyoruz. Bunlar normal geliyor şu anda. Beş yıl sonra ne kullanacağız?" diyen Özdemir, internet teknolojisinin ticarette kullanılmasının önemine değindi. Bir dükkanın günün belli saatlerinde açık olduğunu, gece olunca kapatıldığını, e-ticarette ise 24 saat ticaret yapılabildiğini kaydeden Özdemir, bunun şirketleri büyütmesinin yanı sıra ülke ekonomisine de büyük katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.