Tekvandoda milli sporcu İrem Yaman altın madalya kazandı

Tekvandoda milli sporcu İrem Yaman altın madalya kazandı
Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 62 kilo finalinde Fransız Magda Wiet Henin'i yenen milli sporcu İrem Yaman, altın madalya kazandı

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda milli sporcu İrem Yaman, kadınlar 62 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

İsviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen 22. Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın üçüncü gününde kadınlarda 62 ve 67, erkeklerde ise 74 ve 80 kiloda müsabakalar yapıldı.

Kadınlar 62 kiloda tatamiye çıkan İrem Yaman, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda diğer milli sporcu Tuğba Ayva'yı 4-0, çeyrek finalde Azerbaycanlı Yaprak Eriş'i 8-0, yarı finalde de Türk asıllı Alman Rabia Güleç'i 3-1 yenerek finale çıktı.

Fransız rakibi Magda Wiet Henin'i finalde 5-0'lık sonuçla geçen İrem Yaman, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Nur Tatar ve Yunus Sarı'dan gümüş madalya
Kadınlar 67 kiloda mücadele eden Nur Tatar, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Fin sporcu Jenna Partanen'i 12-0, çeyrek finalde Azerbaycanlı Farida Azizova'yı altın vuruşla, yarı finalde de Fransız Haby Niare karşısında 1-0 galip gelerek finale yükseldi.

Finalde Büyük Britanya'dan Lauren Williams ile karşılaşan Nur Tatar, 3-0 geriye düştüğü müsabakada son anlarda 3-3'lük eşitliği yakaladı. Son saniyede müsabakanın hakemleri önce Lauren Williams'a verdikleri cezayı tartışmalı bir karar sonrasında Büyük Britanyalı sporcudan alıp Nur Tatar'a verdi ve milli sporcu mücadeleyi 4-3 kaybederek gümüş madalyayla yetindi.

Erkekler 80 kiloda tatamiye çıkan Yunus Sarı, ilk turu bay geçmesinin ardından ikinci turda İspanya'dan Raul Garcia Martinez'i 10-9 mağlup etti. Çeyrek finalde Rusya'dan Albert Gaun'u altın puanla geçen Yunus Sarı, yarı finalde de Moldova'dan Aaron Cook'u 1-0 yenerek finale çıktı. Finalde Azerbaycan'dan Milad Beigi Harchegani ile karşılaşan milli sporcu, rakibine 5-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Üçüncü gün mücadele eden diğer Türk sporculardan erkekler 74 kiloda Berk Can Süngü üçüncü tur, erkekler 80 kiloda Muhammet Talha Sarı, kadınlar 62 kiloda Tuğba Ayva ikinci tur, erkekler 74 kiloda Hakan Kavurat ve kadınlar 62 kiloda Esra Özdoğan ile 67 kiloda Simge Erensayın ilk turda şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın son gününde 5 Türk sporcu tatamiye çıkacak. Erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel, artı 87 kiloda Kaan Kılıç, kadınlar 73 kiloda Şeyma Nur Söğüt ile Ebru Yümlü ve artı 73 kiloda Nafia Kuş madalya mücadelesi verecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.