Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Telefonla Dolandırıcılık İddiası
Adana'da, polis gibi davranıp, verdikleri banka hesabına 97 bin 850 lira yatıran 10 kişiyi dolandırdıkları öne sürülen 2 şüpheli yakalandı

Kendilerini polis gibi tanıtıp, verdikleri banka hesabına 97 bin 850 lira yatıran 10 kişiyi dolandırdığı iddia edilen 2 zanlı, kırmızı ışıkta bekledikleri otomobilde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Balıkesir ve Burdur'da 10 kişi, polise başvurarak, cep telefonuyla arayıp, kendilerini polis gibi tanıtan ve "banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığı" bahanesiyle başka banka hesaplarına para yatırdıkları için dolandırıldıklarını öne sürdü.

Bu kişilerin, 97 bin 850 lira yatırdığı hesapları inceleyen polis, banka şubelerinin Adana'da olduğunu belirleyerek, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine bilgi verdi.

Adana polisi, hesapların,  Zafer K. (30) ve Alper A'ya (27) ait olduğunu tespit etti. Benzer suçtan 40'tan fazla kaydı bulunduğu öğrenilen Zafer K. ile Alper A'yı, adliye yakınında otomobille dolaşırken gören ekipler, aracı takibe aldı.

Ekipler, Tepebağ Mahallesi İnönü Caddesi'nde kırmızı ışıkta duran araçtaki şüphelileri yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen şüphelilerden Zafer K. tutuklandı, Alper A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.