Televizyon İhracatının Yüzde 88'i Manisa'dan

Televizyon İhracatının Yüzde 88'i Manisa'dan
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erbil:"Manisa 2017 yılının 9 ayında 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin toplam televizyon ihracatının yüzde 88'i Manisa'dan yapılıyor"

MANİSA (AA) - Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, 2017 yılının 9 ayında 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek Türkiye'nin toplam televizyon ihracatının yüzde 88'inin Manisa'dan yapıldığını kaydetti.

MTSO Bülent Koşmaz Hizmet Binasında, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin koordinatörlüğünde ihracat bilincinin arttırılması ve ihracata yönelik destek programlarının tanıtılması amacıyla "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

Seminerin açılışında söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa'nın 2016 yılında gerçekleştirdiği 3,7 milyar dolarlık ihracat ile Türkiye'de en çok ihracat yapan yedinci il konumunda olduğunu belirtti.

En çok ihracatı Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelere yaptıklarını belirten Erbil, şöyle konuştu:

"Manisa 2017 yılının 9 ayında 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin toplam televizyon ihracatının yüzde 88'i Manisa'dan yapılıyor. Dış ticaret hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisi açısından ne kadar önemli bir paya sahip olduğunu bizlere bir kez daha göstermektedir. İşletmelerimizin yurt dışına açılmalarına destek olmak, uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artırmalarına katkıda bulunmak amacı ile seminer düzenledik. Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları hakkında siz değerli üyelerimizin bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Umarım bugün gerçekleştireceğimiz dış ticaret bilgilendirme seminerimiz, başka ülkelerdeki potansiyel alıcılara ulaşmanızda vesile olur."

Konuşmanın ardından Ekonomi Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı İsmail Bozdemir, ihracatta sağlanan destek programlarına ilişkin sunum yaptı.

Seminere MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa CBÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü ve TOBB Manisa İl Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mahmut Kargın katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.