Murat Güzel

Murat Güzel

Temayül yoklaması ve ne oldum delileri

Temayül yoklaması ve ne oldum delileri

7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti milletvekili aday adayları hafta sonunda önemli bir dönemeci geçtiler.

Önce Cuma günü Dedeman Otel’de tüm aday adayları kamuoyuna tanıtıldı, ardından Cumartesi günü Selçuklu Spor ve Kongre Merkezi’nde temayül yoklamasına girdiler.

Yaklaşık 3 bin 650 delegenin 15 sandıkta oy kullandığı bu temayül yoklamasını Genel Merkez adına koordinatör vekil olarak tayin edilen Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün takip etti.

Ayhan Bey 2011 temayül yoklamasında da komisyon başkanıydı. Kendisiyle kısa da olsa yoklama esnasında görüşme imkânı bulduk. Temayül yoklamasını “demokrasi şöleni” olarak niteleyen Ayhan Bey, “2011 yoklamasında Konya bir başbakan çıkarmıştı. İnşallah şimdi de önemli isimler çıkar” dedi.

Eski teşkilatçı aday adayları temayül yoklamasını “adayların teşkilat önünde diz çöktürülmesi” ve “teşkilatta görev yapmış aday adaylarına karne verilmesi” olarak değerlendiriyor.

Temayül yoklamasında ilçe teşkilatlarının 14 kişilik listeye öncelikle destekledikleri adayları yazıp listede geri kalan kısımları ise permütasyon usulü aralarında bölüştükleri ve farklı aday adaylarına oy verdiklerini biliyoruz.

2011’de yaşanana benzer büyük farkların bu kez yaşanmayacağı da öngörülüyor.

Ancak 7 Haziran seçimlerini son derece önemseyen teşkilat mensupları ve adayların bu temayül yoklaması sonuçlarının Konya’da açıklanmayacak olmasına biraz buruk kaldıklarını da gözlemledim.

Süreçte yeterince tanışamadığımız aday adaylarıyla Dedeman’daki toplantı ve temayül yoklaması esnasında tanıştım.

Sözgelimi Ereğlili Mustafa Kaya genç bir isim. Eski ilçe başkanı Recep Arlı’nın torunu.

Yine Karapınarlı tarım tüccarı Feramuz Ertan ile de temayül esnasında tanışma imkanı bulduk.

Temayül yoklamasının yapıldığı salonda Hasibe Özlem Çepni ve Veli Tolu gibi temayülde oy kullanmayacak ve temayüle girmeleri gerekmeyen isimler de yer aldı.

Son olarak bütün aday adaylarının, teşkilat mensuplarının ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in bana yönelttiği soruyu aynı şekilde cevaplandırdım. Nedense benim temayülümü öğrenmeye çalıştılar. Verdiğim cevap hep aynıydı: “Adayların ne arkasında ne önündeyim. Hepsinin yanındayım!”

Tahir Bey bu sözü duyunca gülümseyerek “Sen de siyasetçi olmuşsun Murat” dedi.

GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI MURAT KORU

Uzunca bir süredir muallakta kalan ve sürekli ertelenen bir konu da çözüme kavuşmuş görünüyor.

Aldığımız bilgilere göre, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Murat Koru’nun hazırladığı listenin tek liste olarak girmesi kararlaştırılmış. Hayırlı uğurlu olsun!

NE OLDUM DELİLERİ!

Bu süreçte hep iyi şeyler çalınmadı kulağımıza elbette. Bazen olumsuz, en azından benim kanaatime göre olumsuz gelişmeleri de duyduk.

Sözgelimi karar alıcılara yardımcı olması görevi kendilerine tevdi edilmiş bazıları sorumluluk alanlarını aşan işlere de girişmişler. Ben bunlara “ne oldum delisi!” diyorum. Konya yerel siyasetinde etkin olma çabası içinde olan bunlar, bizi bile karar alıcılara şikâyet etme cüreti gösteriyorlar. Buna gülüyorum.

Fevzi Kayacan’ın baro başkanı seçilmesi sürecinde yazdığımız yazılarda dile getirdiklerimizi, “şikâyet konusu” edinenlerin had bilmezliklerine elbette zamanı gelince verilecek bir cevabımız var.

Beklesinler görsünler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR