Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup

Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay: "İyi oynayarak kazanmam gerektiğinin farkındaydım. Yüksek tempoda başladım ve bu işe yaradı"


İSTANBUL (AA) - TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde 2. turda Sorana Cirstea'yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen milli tenisçi Çağla Büyükakçay, maçın genelinde rakibine üstünlük kurduğunu söyledi.

İstanbul Cup'ta çeyrek finale yükselen ilk Türk sporcu olan Çağla Büyükakçay, Garanti Koza Arena'daki mücadeleye iyi başladığını belirterek, "Cirstea'nın ilk maçını izledim. Tecrübeli bir isim. İyi oynayarak kazanmam gerektiğinin farkındaydım. Yüksek tempoda başladım ve bu işe yaradı." dedi.

Öne geçmesinin ardından oyununun biraz düştüğünü kaydeden milli tenisçi, "Bu tarz oyuncular ufacık açığı kapatıyor. Sorana Cirstea da bunu gördü ve benden daha iyi oynamaya başladı. Onun iyi oynadığı yerlerde biraz sağlam kalmaya çalıştım." diye konuştu.

Sorana Cirstea'nın oyunu yönlendirmeyi seven bir sporcu olduğuna dikkati çeken Çağla Büyükakçay, "Bu nedenle savunma yapmaktansa hücum etmeyi tercih ettim. Rakip düz ve sert oynamayı seviyor. Ritim değiştirmeye çalıştım. İyi servis attım." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cup'ta ilk kez çeyrek finale çıktığını hatırlatan Çağla, sonraki turlarda da maç maç hareket edeceğini dile getirdi.

Maçın kırılma anlarında geriden gelerek oyun almasıyla ilgili olarak Çağla Büyükakçay, şunları kaydetti:

"İlk sette gerildim. Önde giderken direncimin düşmesiyle rakip hemen açığı kapadı. Baskı hissettim. Artık tecrübe kazandım, bu anlarda sağlam kalmayınca kaybedildiğini çok iyi biliyorum. Oyun içindeki hatalardan ders aldım. Şanslıydım, ikinci kez ikinci servise kaldım. Cirstea'nın kendi oyunundan vazgeçmeyeceğini biliyordum. Onun sevmeyeceği şekilde servis atmaya çalıştım."


- Servislerini geliştirmesi


Son dönemde servislerini geliştirmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan milli tenisçi, özel olarak servis çalışması yapmadığını ancak omzunda yaşadığı sıkıntı nedeniyle bu konuda fizyoterapistiyle özel uygulamalar üzerinde durduklarını vurguladı.

Çağla Büyükakçay, 2 senedir düzenli olarak fizyoterapistle çalıştığına dikkati çekerek, "Omzumda servisi etkileyen ufak bir sorun vardı. Düzenli çalışmanın faydalarını şimdi görmeye başladım. Bütün kaslarımda bir gelişme var. Yoğun çalışmayla oldu. Servise ekstra çalışmıyorum. Omuzda hassasiyet olduğunun farkındayız. Düzenli olarak egzersizlere devam ediyorum. O da servisi geliştiriyor." diye konuştu.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.