Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup

Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup
Milli tenisçi Büyükakçay:"Kendi evimde şampiyon olarak ilk 100 hedefimin gerçekleşmesi hayalimdi"

İSTANBUL (AA) - TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde Karadağlı tenisçi Danka Kovinic'i 2-1 yenerek şampiyon olan milli raket Çağla Büyükakçay, hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Garanti Koza Arena'da maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Çağla, bu galibiyetle dünya sıralamasında ilk 100'e girerek, 82. sıraya kadar geldiği hatırlatılması üzerine, "Daha iyisini hayal edemezdim. İlk 100 hedefim senelerdir vardı. Kendi evimde şampiyon olarak ilk 100 hedefimin gerçekleşmesi hayalimdi." dedi.

Çok güzel bir gün geçirdiğini dile getiren Çağla, "Muhteşem bir atmosfer vardı. Hakikaten finalde olmak, Türk bayraklarını her yerde görmek çok güzeldi. Bunu hatırlattım kendime. İlk sette baskılı topları hissettim. Fiziksel olarak hazır hissetmedim kendimi. İkinci sette duruşum farklıydı. Daha agresif olmam gerektiğini hatırladım. Maç içinde git gide yükselen bir performans oldu." ifadelerini kullandı.

Son oyunda 4 kez maç puanını değerlendirememesiyle ilgili olarak Çağla, "Orada duygu kontrolü çok zor oluyor. Bir anda topa vuramayacakmışım, tenis oynamayı bilmiyormuşum gibi hissettim. Burada olmak çok güzel. Yinede son bölümde çok gerildim." değerlendirmesinde bulundu.

Danka Kovinic ise karşılaşmayı yaptığı basit hatalardan dolayı değil enerjisinin eksik olmasından ötürü kaybettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.