Tenis: Teb Bnp Paribas İstanbul Open

Tenis: Teb Bnp Paribas İstanbul Open
Milli tenisçi Cem İlkel:"Böyle tecrübeli oyunculara bu fırsatları verince değerlendiriyorlar"


İSTANBUL (AA) - TEB BNP Paribas İstanbul Open Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'na ilk turda veda eden milli tenisçi Cem İlkel, maça iyi başladığını ancak tecrübeli rakibinin, yaptığı hataları iyi değerlendirdiğini söyledi.

Garanti Koza Arena'da düzenlenen turnuvanın ana tablo ilk tur maçında Rus rakibi Mikhail Youzhny'ne 2-1 yenilen Cem, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Müsabakaya çok iyi başladığını belirten 21 yaşındaki milli tenisçi, şunları kaydetti:

"İlk set çok iyi oynadım. İkinci sette de 0-40'dan bir oyun çevirdim. Rüzgar tamamen benim arkamdaydı ama rakip çok tecrübeliydi. Oyunlarda durum 1-1 iken, 40-15'te iki tane basit hata yaptım. Onu fark ettikten sonra her topu içeri atmaya başladı. Rakibin omuzları düşüyordu ama iki hatayı görünce kendine güveni geldi. Böyle tecrübeli oyunculara bu fırsatları verince değerlendiriyorlar. O saniyeden sonra her topa iyi vurdu. Bana hiç fırsat vermedi. Ben de daha çok hata yapmaya başladım." diye konuştu.

Rakibi karşısında daha agresif olması gerektiğini aktaran Cem, "Toprak kortta mükemmel bir ayak oyunum yok. O yüzden daha agresif olmam gerekirdi. Eline topu atınca mükemmel yönlendiriyor. Maça öyle başladım ama devamını getiremedim." ifadelerini kullandı.

Önemli maçlarda kazanmayı öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Cem İlkel, "Büyük maçlar bunlar. Böyle büyük maçları oynamayı öğrenmem lazım. Bu seviyede daha çok maç yapmam gerek. Maç yapmak ayrı, kazanmak ayrı tecrübe. Bir defa kazandıktan sonra diğer maçlarda daha rahat oynayacağımı düşünüyorum. Burada iyi oynayabileceğimi biliyordum. Geçen seneye göre daha iyi hissediyordum ama oynamak başka, bitirmeyi öğrenmek başka bir şey. O yüzden bitirmeyi öğrenmem lazım." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.