TEOG sınavı sonuçları bugün açıklanıyor

TEOG sınavı sonuçları bugün açıklanıyor
İngilizce sınavındaki bir sorunun mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine, TEOG puanları 24 Haziran’da açıklanamamıştı. Yeniden hesaplanan ve yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin beklediği puanlar bugün açıklanacak.

Daha önce 24 Haziran’da açıklanacağı duyurulan TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP), İngilizce sınavındaki ‘Mary’ sorusunun mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından, bu soruyu tüm adayların doğru yaptığı kabul edilerek tekrar hesaplandı. Böylece sınavda ‘Mary’ sorusunu yanlış yapmış olan adayların da sınav notları 5 puan yükseldi. 1 milyon 273 bin öğrencinin merakla beklediği yeni puanlar bugün açıklanacak.

[TEOG’DA 'SIFIR' PUAN PANİĞİ!] TEOG’DA 'SIFIR' PUAN PANİĞİ!

DEVLET İÇİN TERCİHLER 6-16 TEMMUZ’DA 

Devlet liseleri için tercihler 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler 25 okulun yer aldığı tek tercih listesi hazırlayacak. 25 tercihinden herhangi birine yerleşemeyen adaylar, otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Özel okula kayıt yaptıran öğrenci devlet liseleri için tercih yapamayacak. Aralarında yabancı liselerin de yer aldığı özel okullarda ise, TEOG puanları 24 Haziran’da açıklanmadığı için duran önkayıtlar bugün tekrar başlıyor. Kayıtlar 10 Temmuz’a kadar sürecek. Kolejler, 29-30 Haziran’da önkayıt, 1-2 Temmuz’da kesin kayıt, 3-10 Temmuz tarihleri arasında da bir gün önkayıt bir gün kesin kayıt şeklinde serbest kayıt yapacak. Özel okulların bazıları YEP’e, bazıları ise yabancı dil sınavının da olduğu TEOG sınavlarından en az 4’ünün toplam puanına göre öğrenci alacak.

Ancak devlet liseleri ile özel okulların takvimi çakışacak. Çünkü devlet liseleri için tercihler 6-16 Temmuz arasında. Özel okula kayıt yaptıran öğrenciler, bakanlığın yerleştirme sistemindeki değişikliğe göre devlette tercih yapamıyor. Bu durumda, bir öğrencinin devlet lisesi için tercih yaptıktan sonra özel okula da kayıt yaptırması halinde, tercihlerinin geçerliliğini yitirip yitirmeyeceği belirsiz. 

ÖN KAYITLARINIZI KONTROL EDİN 

Kolejlere daha önce önkayıt yaptıran öğrencilerin de, yeni puanların açıklanmasının ardından tekrar önkayıt yaptırmak zorunda olup olmadıklarını, ilgili kolejden öğrenmeleri gerekiyor. Bazı kolejler önkayıt işlemlerini iptal ediyor. Örneğin Alman Lisesi, 24 Haziran’da almaya başladığı önkayıtları, puanın hesaplamasında yabancı dil sınavı sonucunu da baz aldığı için iptal etti. Avusturya ve İtalyan liseleri ise zaten YEP’e göre öğrenci alacakları için daha önce önkayıt başlatmadı. Fransız ve Amerikan kolejleri YEP ve yabancı dil puanlarını kullanmadıkları için önkayıtlarının geçerli olacağını, ancak YEP açıklandıktan sonra puanları kontrol edeceklerini duyurdu.

0 PUANLAR DÜZELTİLİYOR 

 e-okul üzerinden TEOG’da Fransızca ve Almanca sınavlarına giren öğrencilerin, bu sınavlara dair e-okuldaki notlarının ‘0’ olduğunu duyurulmuştu. Velilerin bir kısmı dün “Notlar düzeltildi” derken, bir kısmı da “Değişiklik yok, 0 şeklinde duruyor” dedi.

LYS PUANLARI BEKLENİYOR 

Öte yandan lise son sınıf öğrencileri de, 21 Haziran’da tamamlanan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) sonuçlarını bekliyor. LYS ile birlikte öğrencilerin yerleştirme puanları da açıklanacak. Üniversitelerde tercihler 6-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.