Teravih sonrası cemaate ikram geleneği

Teravih sonrası cemaate ikram geleneği
Kastamonu'da 200 yıldır hizmet veren Molla Said Camisi'nde 15 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında teravih namazından çıkan cemaate çeşitli ikramlarda bulunuluyor

Kastamonu'da 200 yıldır hizmet veren Molla Said Camisi'nde 15 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında teravih namazından çıkan cemaate çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

Beyçelebi Mahallesi'nde bulunan ve geçmişi 1817 yılına dayanan tarihi camide 15 yıldan bu yana teravih namazının ardından cemaate dondurma, tatlı, meşrubat ikram ediliyor. Alınan ikramların ücretini ise bazen cami derneği yönetimi, bazen de hayırsever vatandaşlar karşılıyor.

Molla Said Camisi İmam Hatibi Fatih Kavasoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerinin 200 yıllık geçmişi bulunduğunu söyledi.

Camilerinde cemaat ve cami derneği yönetimi işbirliğinde güzel işlere imza atıldığını ifade eden Kavasoğlu, "Camimizin kuruluşu da bir hayırla başlamış. Camimiz Osmanlı döneminde vakfedilmiş. İlk dönemler Rufai dergahı olarak hizmet vermiş. Cumhuriyetin ilk yıllarında uzun yıllar kapalı kaldıktan sonra 1982 yılında kadro tahsis edilerek tekrar ibadete açıldı. Günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor." dedi.

Camide 15 yıldır sürdürülen bir gelenekleri olduğunu bildiren Kavasoğlu, teravih namazının ardından cemaate çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirtti.

İkramlar bazen dernekten bazen cemaatten
İkramları bazen cami dernek yönetiminin, bazen de cemaatten birilerinin aldığını anlatan Kavasoğlu, "Allah razı olsun, güzel bir gelenek yaşatılıyor. Cemaatimiz kendileri de ikram etmenin lezzetini tatmak istiyor. Her ramazanda tatlılar, meşrubatlar, dondurmalar alarak namazdan sonra cemaatimize ikram ediyoruz. İkram servisini de mahallemizin gençleri yapıyor. Bu, onlar için de güzel bir anı oluyor." diye konuştu.

Kavasoğlu, gündüz vakit namazlarında ise cemaate kolonya, gül suyu ve şeker ikram ettiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.