Tereyağlı Türk Kahvesi Büyük İlgi Görüyor

Tereyağlı Türk Kahvesi Büyük İlgi Görüyor
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde tereyağlı Türk kahvesine, Kurban Bayramı öncesi yoğun ilgi gösteriliyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde tereyağlı Türk kahvesine, Kurban Bayramı öncesi yoğun ilgi gösteriliyor.

Tereyağlı Türk kahvesini üreten Ahmet Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sandıklı ilçesinde 1952 yılından beri, üç kuşaktır tereyağlı Türk kahvesi işi ile uğraştıklarını söyledi.

"Dedemizden, babamızdan öğrendiğimiz bu lezzeti Türkiye'de yapan ilk ve tek işletmeyiz." diyen Turan, bu kahveye yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. Turan, "Yurt dışından, yurt içinden oldukça fazla rağbet oluyor. Yurt içi ve yurt dışına kargo ile siparişleri gönderiyoruz." diye konuştu.

Avrupa'dan da talep var
Tereyağlı Türk kahvesinden tadan herkesin çok memnun kaldığını anlatan Turan,"Bir içen bir daha başka bir kahve içemiyor. Bu konuda iddialıyız diyebilirim. Almanya, Belçika, Fransa'ya çok sayıda sipariş gönderiyoruz. Yani Avrupa'da bile bizim tereyağlı Türk kahvemiz içiliyor. Yurt içinde de Türkiye'nin hemen hemen her yerine kahvemizi gönderiyoruz. Önceden 15-20 kilo arasında günlük üretim yapıyorduk. Şu anda Kurban Bayramı dolayısıyla çok yoğun bir talep var. Bu talebi karşılamak amacıyla günlük 40-50 kilo arasında üretim yapıyoruz. İlk defa tereyağlı Türk kahvemizden içen vatandaşlarımız memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Damaklarında çok güzel bir lezzet bıraktıklarını söylüyorlar. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz."diye konuştu.

Turan, bu lezzeti, hiçbir değişiklik yapmadan ve kalitesini bozmadan gelecek nesillere aktarmak istediklerini vurgulayarak, "Dünyada birçok kahve çeşidi var ama biz en güzelinin tereyağlı Türk kahvesi olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.