Terim’in radarında Avrupa’daki Türk oyuncular var

Terim’in radarında Avrupa’daki Türk oyuncular var
Milli takım antrenörlerinden oluşan Avrupa Futbol Komitesi, Avrupa’daki Türk kökenli futbolcuların Ay-Yıldızlı formaya kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa’da top koşturan Türk kökenli futbolcuların yaş grubuna bakılmaksızın tespit ve takip edilmesi, gelişebilirlik ve yeterlilik durumuna göre Milli formaya kazandırılması için oluşturulan ’Avrupa Futbol Komitesi’ çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Milli takım antrenörlerinden oluşan komite, Aralık 2015’ten beri Almanya’dan Galer’e kadar Türk kökenli futbolcuları araştırmaya devam ediyor.

MİLİ TAKIM’IN KAPISI DAİMA AÇIK

Komitede 9 Milli takım antrenörü, özellikle Türk nüfusunun yoğunlukta olduğu bölgelerdeki alt lig ve profesyonel lig maçlarını bizzat izliyor. Bununla birlikte Komite’deki antrenörler gelecek vaat eden futbolcuların kendileri ve aileleri ile yüz yüze iletişim kuruyor. Böylece hem ailelerden hem de futbolculardan olumlu geri bildirim alıyorlar. Oyuncuların ve ailelerin verdiği her karara saygı duyulmakla birlikte, bütün kararlar Milli Takım heyeti tarafından kayıt altına alınıyor. Milli Takım antrenörleri, oyuncularla, oyuncuların aileleriyle ve kulüpleriyle yakın temasta olup, Ay-Yıldızlı formayı giymek isteyenlere Milli Takım kapısının kendilerine daima açık olduğunu vurguluyorlar.

Milli Takım antrenörlerinden oluşan komitenin ülkelere göre görev dağılımı şöyle:

Almanya: Müfit Erkasap, Abdullah Ercan, Vedat İnceefe, Mehmet Hacıoğlu, Ahmet Ceyhan, Şenol Ustaömer, Güngör Şahinkaya

Hollanda-Belçika: Mehmet Hacıoğlu, Emre Aşık, Sinan Turhan

İskandinav Ülkeleri: Nedim Yiğit, Kerem Yavaş

İsviçre-Avusturya-Fransa: Mehmet Hacıoğlu, Turhan Sofuoğlu

İngiltere-İrlanda-İskoçya-Galler: Kerem Yavaş, Vedet İnceefe

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.