'Terör işini halledeceğiz'

'Terör işini halledeceğiz'
Başbakan Yıldırım, "Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 22, 23, 24 ve 25. Dönem milletvekilleriyle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, "AK Parti davasının önünde bundan böyle çok daha önemli işler bulunduğunu" söyledi.

Başbakan Yıldırım, ülkenin, birlik, beraberlik, beka mücadelesi verdiği bugünlerde dost bildikleri bazı ülkelerin, kendileriyle değil, askeri, polisi, korucuyu, sivil vatandaşları öldüren, onları yok etmeye çalışan bölücülerle daha çok haşır neşir olduklarını bunun da gözlerinden kaçmadığını vurguladı.

"Biz onlara sitem etmek yerine birinci görevimizin, ülkemiz içerisinde bu şer odaklarını ortadan kaldırmak olduğunu biliyoruz" ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu konuda milletimiz rahat olsun bu terör belasını da Türkiye'nin gündeminde en alt sıraya indireceğiz" dedi.

Türkiye'nin terörle konuşulmasını istemediklerini söyleyen Yıldırım, "40 yıl geçti, yeter artık, enerjimizi gelecek için, genç kuşaklar için daha fazla projeler yapmaya, daha güzel eserleri onları hazırlamaya harcayacağız. O yüzden biz bu terör işini halledeceğiz. Bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan, dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar, o hale getireceğiz. Bunu da inşallah milletimiz görecek." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur"
Türkiye'nin AB'ye girme sürecinin yarım asrı geçtiğine dikkati çeken Yıldırım, "Adeta bir ömür, daha ne kadar devam edecek?" ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Avrupa Birliği şunu bilmelidir ki Türkiye'nin bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur, Avrupa Birliği üyeliği de dahil buna. Varsın olmaz olsun vize muafiyetleri. Biz yıllarca bunun mücadelesini verdik, Avrupa Birliği'nin dedikleri olsun diye değil, kendi milletimizin ihtiyaçlarını görmek için yaptık, demokrasimizi geliştirmek için yaptık, insanımızın hayat kalitesini artırmak için yaptık, yaşamını kolaylaştırmak için yaptık ama Musa Musa bu kadar da uzun boylu değil, kusura bakmasınlar." ifadelerini kullandı.

Taahhütlerini yerine getirdiklerini, AB'den de dürüst davranış beklediklerini ifade eden Yıldırım, "İç siyaseti, içerisindeki problemleri Türkiye ile çözmeye çalışmasınlar, kendi işlerini düzgün yapsınlar, Türkiye'yi iç siyasetlerine malzeme yapmasınlar" dedi.

"Buyurun cenaze namazına"
"Düşünebiliyor musunuz, Türkiye ne kadar büyük bir ülke?" diyen Yıldırım, "İngiltere'de referandum olacak, konu Türkiye; Almanya'da seçim olacak, konu Türkiye; Fransa'da seçim olacak, konu Türkiye. Bu iyi birşey de ölçüyü de kaçırıyorlar. Cameron (İngiltere Başbakanı), '3 bin yıl geçse Türkiye Avrupa Birliğine giremez'. Buyurun cenaze namazına. Peki o kadar iyi birşey de bu Avrupa Birliği siz niye çıkmaya çalışıyorsunuz? Onun cevabını ver bakalım" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'yi bu yamalı bohça olmuş Anayasa'dan kurtaralım"
Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin iktidara geldiğinden bu yana bütün partilerin "yeni anayasa" dediğini hatırlattı.

Yeni anayasa yapımına ilişkin kendilerinin de söylemlerinin olduğunu belirten Yıldırım, "Bir kez daha diyoruz ki muhalefet partilerine çağrımız şudur, buyurun gelin, Türkiye'yi bu vesayet, bu yamalı bohça olmuş Anayasa'dan kurtaralım ve şu sistem sorununa da çözüm bulalım." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.