Terör mağdurları ve güvenlik güçlerine destek

Terör mağdurları ve güvenlik güçlerine destek
Çorum Belediyesince terör mağduru vatandaşlar ile operasyonlara katılan güvenlik güçlerine destek amacıyla 2 tır ve 4 kamyon dolusu malzeme gönderildi- Belediye Başkanı Külcü: - "Her türlü yardımı, desteği devletimiz yapıyor ama biz vatan için orada çarpı

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından terör mağduru vatandaşlar ile operasyonlara katılan güvenlik güçlerine dağıtılmak üzere hazırlanan malzemeleri taşıyan 2 tır ve 4 kamyon, dualar eşliğinde uğurlandı.

Çorum Belediyesince temin edilen gıda, giysi ve kırtasiye malzemelerinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yerleşim yerlerine gönderilmesi dolayısıyla Hürriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı konuşmada, terör operasyonlarında canlarını ortaya koyan polis ve askerler ile devletinin yanında dimdik duran Kürt vatandaşların yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Bölgeye 2 tır ve 4 kamyon dolusu malzeme göndereceklerini dile getiren Külcü, şöyle konuştu:

"Tırlarımızı güvenlik güçlerimize, kamyonları da bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize gönderiyoruz. Aslında devletimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Yapılacak her türlü yardımı ve desteği devletimiz yapıyor ama biz kanlarını, canlarını ortaya koymuş, analarını, babalarını evlerinde gözü yaşlı bırakıp bu vatan için orada çarpışan özel harekat polisimize 'Siz oradasınız, biz buradayız ama bilin ki bu milletin, 78 milyonun her birinin kalbi sizinle beraber atıyor' diyeceğiz."

- "Bizi asla bölemeyecekler"

Ankara'daki terör saldırısını da kınayan Külcü, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Saldırının Türk milletinin birlik ve beraberliğine yapıldığını vurgulayan Külcü, şunları kaydetti:

"Bugün sadece bir duayla araçlarımızı gönderebilirdik ama yaşadıklarımızın ne olduğunu, yaşatılmak istenenlerin ne olduğunu hepimiz bilmeli ve en yüksek sesle haykırmalıyız. Bu saldırıların amacı bellidir. Türkiye'yi şaşkın, ne yapacağını bilemez, korkak, tedirgin, içine kapanmış bir ülke haline getirmek, o şaşkınlığın içinde de bu olayları tertip edenlerin ellerine, projelerine teslim olmuş bir ülke haline getirmek istiyorlar. Bugün de ne yazık ki öyle bir Türkiye'nin hevesiyle yanıp tutuşan, yaşayan, planlar yapan ülkeler, örgütler var. Ama Türkiye, şükürler olsun ki eski Türkiye değil. Bizi asla bölemeyecekler, birbirimizden ayıramayacaklar."

Türkiye'nin artık kendi ayakları üzerinde duran, gerekeni söyleyen bir ülke haline geldiğine işaret eden Külcü, "Bundan rahatsız oluyorlar, bundan korkuyorlar. Ürettikleri projelerinin, şer odaklarının hazırladıkları planlarının boşa çıkacağından korkuyorlar" dedi.

İl Müftüsü Ahmet Akın'ın yaptığı duayla, malzemeleri taşıyan araçlar bölgeye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.