Terör mağdurlarına ve güvenlik güçlerine destek

Terör mağdurlarına ve güvenlik güçlerine destek
Çorum Belediyesi tarafından terör mağduru vatandaşlarla operasyonlara katılan güvenlik güçlerine dağıtılmak üzere hazırlanan malzemeleri taşıyan 3 tır, dualar eşliğinde uğurlandı- Belediye Başkanı Külcü: "Bu yardımlarımızı özellikle 'hediye' olarak adland

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından terör mağduru vatandaşlar ile operasyonlara katılan güvenlik güçlerine dağıtılmak üzere hazırlanan malzemeleri taşıyan 3 tır, dualar eşliğinde uğurlandı.

Çorum Belediyesince temin edilen un, çay, şeker, pirinç, zeytin gibi gıda malzemeleri ve 3 bin paket Çorum leblebisinden oluşan malzemelerin, Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesine gönderilmesi dolayısıyla Akşemseddin Camisi önünde tören düzenlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı konuşmada, terör operasyonlarında canlarını ortaya koyan polis ve askerler ile devletinin yanında dimdik duran, teröre karşı saf tutan bölge halkının yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Çorum Belediyesi olarak daha önce de Mardin ve Nusaybin'e 2 tır ve 4 kamyon yardım malzemesi gönderdiklerini anımsatan Külcü, şöyle devam etti:

"Bu yardımlarımızı özellikle 'hediye' olarak adlandırıyoruz. Çünkü bölgede, devletimiz yapılması gereken her türlü işi yapıyor, verilmesi gereken her şeyi veriyor, askerimiz ve polisimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Namazlarımızda yaptığımız dualarımızın yanında bir de 'bir eylem ortaya koymalıyız, fiili dua yapmalıyız' diye bir niyet ortaya koyduk. Önce Mardin ve Nusaybin'e hediyelerimizi gönderdik. Gerek özel harekatta görev yapan kardeşlerimize gerekse de orada devletin yanında durmuş, birliğimizin, beraberliğimizin bekası için her türlü riski, ölümü göze almış kardeşlerimize hediyeler göndermiştik. Bugün de aynı şekilde devletin ve milletin bekası için ölümü göze alan, evlerini boşaltan ve terör örgütünün karşısında saf tutan kardeşlerimize 3 tır yiyecek, içecek ve eşya gönderiyoruz."

Külcü, bölgedeki güvenlik güçleri için 3 bin paket de Çorum leblebisi gönderdiklerini belirterek, "Leblebilerimizi de aziz Çorumluların hediyesi olarak kabul buyurması için kardeşlerimize gönderiyoruz. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Daha sonra yapılan duayla malzemeleri taşıyan tırlar bölgeye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.