'Terör mağduru 186 bin vatandaşa ulaşıldı'

'Terör mağduru 186 bin vatandaşa ulaşıldı'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 11 ilde yapılan çalışmalar kapsamında terör örgütünün mağdur ettiği 31 bin 654 hanede yaşayan 186 bin 777 vatandaşa ulaştıklarını bildirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör mağduru vatandaşlara sağlanan desteklere ilişkin güncel durumu paylaştı.

Hükümet olarak terörün kökünü kazıyana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Kaya, "Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden eli kanlı örgütün kökünü kazıyana kadar güvenlik güçlerimizin operasyonları sürecek. Terör örgütünün hain eylemleri ve katliamları sonucunda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var. Devletimizin tüm imkanlarıyla eli kanlı örgütün mağdur ettiği bu vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görev yapan sosyal çalışma görevlilerinin terör mağduru aileler ile çocuk, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi tüm bireylere destek sağladığını vurgulayan Kaya, bugüne kadar başta Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Van olmak üzere 11 ilde 31 bin 654 hanede 186 bin 777 kişi ile görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi.

"21 bin 475 kişiye danışmanlık desteği verdik"
Bakan Kaya, ekonomik desteğin yanı sıra 21 bin 475 kişiye rehberlik-danışmanlık desteği verdiklerini söyledi.

"Yaraları saracağız"
Bakan Kaya, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumsal refahın kurulması ve korunması, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi için ülkemizin her köşesinde hizmetlerimizi sürdürürken, tüm imkanlarımızla da Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sahada bulunan eğitimli ekiplerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Yaraları saracağız. Kimseyi bu hain örgütün mağduriyeti ile baş başa bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.