Terör mağduru aileler bayramı otelde geçiriyor

Terör mağduru aileler bayramı otelde geçiriyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları dolayısıyla evlerini terk etmek zorunda kalan ve gidecek yerleri olmadığı için 8 aydır otelde misafir edilen 133 kişi, Ramazan Bayramı'nı evlerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kaymakamlık tarafından otellere yerleştirilen terör mağduru aileler, Ramazan Bayramı'nı hüzünlü geçiriyor.

Sur'da teröristlerin çukur kazması, barikat kurması, patlayıcı tuzaklaması nedeniyle kimi aileler başka il ve ilçelerdeki yakınlarının yanına yerleşti, bazıları kiraladıkları evlerde yeni bir yaşama başladı. Ancak gidecek yeri olmayan 133 kişi ise Sur Kaymakamlığınca yerleştirildikleri otellerde 8 aydır misafir ediliyor.

Devlet tarafından misafir edilmekten memnuniyetlerini dile getiren aileler, Ramazan Bayramı'nı evlerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Oteldeki salonda bir araya gelen mağdurlar, burada bayramlaştı. Otel yetkilileri tarafından kendilerine çay ve şeker ikram edilen aileler, ellerini öpen çocuklara çikolata verdi.

Çocuklara bayramlık elbise alındı

Saldırılar nedeniyle eşi ve 4 çocuğuyla 21 yıl yaşadığı Savaş Mahallesi'ndeki evini terk etmek zorunda kalan A.K, gidecek hiçbir yerleri olmadığı için 8 aydır kaymakamlık tarafından yerleştirildikleri otelde barındıklarını söyledi.

"Sağ olsun devletimiz, valimiz ve kaymakamımız bize yardımcı oldular ve sahipsiz bırakmadılar. Çocuklarımıza bayramlık aldılar, bizi ziyaret ettiler, ihtiyaçlarımızı karşıladılar." diyen A.K, her şeye rağmen evlerini özlediklerini dile getirdi.

"Kürtler ve Türkler kardeş gibi birbirine arka çıkmalı"

Otelde, 7 çocuğu, 2 torunu ve eşiyle kalan H.S. de Kürtçe yaptığı konuşmada, oturdukları Cemal Yılmaz Mahallesi'nden terör saldırıları nedeniyle ayrılmak zorunda kaldıklarını aktardı.

Kardeş ve Müslüman Kürt ve Türklerin birlikte yaşamayı arzu ettiğini vurgulayan H.S, şöyle konuştu:

"Kürtler ve Türkler kardeş gibi birbirine arka çıkmalı. Yarın öbür gün bize bir saldırı olduğunda, yaşadığımız yeri bizden almak istediklerinde Kürtler ve Türklerin birlikte buna karşı koyması gerekir. Fakat bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Hepimiz Müslümanız. Bu noktaya gelmemeliydik. Bu yaşıma kadar ilk defa bayramı evimden uzak kutluyorum, Çok zor bir durum."

"Artık bir evimizin olmasını istiyoruz"

Mağdur S.A. da 10 kişiyle otelde barındıklarını aktardı.

İmkanları olması durumda otelde kalmayacaklarını dile getiren S.A, "Bayramı burada geçirmek bizi çok üzüyor. Allah sonumuzu hayır eylesin. Artık bir evimizin olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Annesi, babası ve 5 kardeşiyle otelde kalan çocuklardan K.Ş, evlerine duyduğu özlemi ifade ederek, "Önceki bayramlarda anne ve babamla bayramlaştıktan sonra dışarıya çıkıp şeker topluyordum, sokakta arkadaşlarımla oynuyordum. Bu bayramda arkadaşlarımla oynayamadım, şeker toplayamadım." dedi.

"Oteldeki odaların kapılarını çaldım"

Z.A. da önceki bayramlarda ellerini öptüğü büyüklerinin kendisine harçlık verdiklerini dile getirerek, daha sonra çıktığı sokakta arkadaşlarıyla oyun oynadığını anlattı.

Şeker toplamak için otel odalarındaki kapıları çaldığını aktaran A, "Otelde odalarına gittim, kalanların elini öptüm. Şekerleri otelde topladım." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.