Terör mağduru ailelere Kızılay desteği

Terör mağduru ailelere Kızılay desteği
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kınık: "Terör mağduru 5 bin aileye ulaştık"

SİİRT (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, "Terör mağduru 5 bin aileye ulaştık" dedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile bir restoranda bir araya gelen Kınık, burada yaptığı konuşmada, Kızılay'ın yaklaşık 150 yıllık bir organizasyon ve iyilik hareketi olduğunu belirterek, faaliyetlerinin çoğunluğunu yurt içinde yürütüldüğünü söyledi.

"Her zaman devleti ve milletiyle birlikte hareket etmiş, iyi ve kötü gününde yanında olmaya çalışmış Kızılay, bize biz olmayı hatırlatan organizasyondur" diyen Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızılay'ın yurt içinde faaliyetleri çok fazla. Yürütülen çalışmaları ve terör mağdurlarının sıkıntılarını yerinde görmek için geldik. Terör mağdurlarının sıkıntısının gidermesi konusunda Siirt'i merkez olarak tespit ettik. Lojistik imkanları açısından ve güvenilir bir şehir olması hesabıyla merkez seçtik. Siirt Üniversitesi'nde de gençlere yönelik çalışmaları yürütüyoruz. Kızılay, her zaman gençliğin bir hareketi olmak ister."

Kınık, yaptıkları yardımın büyük kısmını giysi, battaniye, gıda ve yakacak şeklinde ayni yardım olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Terör mağduru 5 bin aileye ulaştık" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.