Terör Mağduru Çocuklar İçin Okul Eve Taşınacak

Terör Mağduru Çocuklar İçin Okul Eve Taşınacak
Gaziantep'te 56 kişinin öldüğü terör saldırısında yaralanan ve tedavileri nedeniyle okula başlayamayacak olan çocukların eğitim öğretimden mahrum kalmaması için evde eğitim hizmeti sunulacak

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 56 kişinin öldüğü terör saldırısında yaralanan ve okula gidemeyecek durumdaki çocukların eğitimden geri kalmaması için evde eğitim hizmeti verilecek.

Şahinbey ilçesinde 20 Ağustos Cumartesi günü sokakta düzenlenen kına gecesine yapılan terör saldırısı sonrasında hayatını kaybeden 56 kişinin aileleriyle yaralıların hayata tutunması için devletin tüm imkanları seferber ediliyor.

Tahrip olan evlerin onarıldığı, mağdur vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığı kentte, psikolojik destek de veriliyor. 10'dan fazla çocuğun hayatını kaybettiği acı olayda onlarca çocuk da yaralandı. Tüm yurttaki çocuklar, yeni eğitim öğretim yılının başlamasının sevincini yaşarken, saldırıda yaralanan çocuklardan bazıları bu mutluluktan mahrum kaldı.

Hastanelerde yatan çocukların yanı sıra evlerinde de tedavileri süren öğrenciler, yaşıtlarının aksine okuldan uzakta yeni eğitim öğretim yılını karşıladı.

Terör mağduru çocukların bu durumunu dikkate alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın okula gelemeyen çocuklar için evde eğitim hizmeti sunduğunu hatırlattı.

Gaziantep'teki terör saldırısında yaralanan çocukların eğitimden kopmasına engel olacaklarını vurgulayan Mete, "Bugün itibariyle tespit çalışmalarımıza başlıyoruz. Hangi çocuğumuz ne kadar süreyle okula gidemeyecekse, evde eğitim sayesinde öğretmenlerimiz öğrencilerimizle buluşacak. Buradaki esas amacımız çocuklarımızın eğitimden kopmaması. İnşallah tüm çocuklarımız en kısa sürede sağlığına kavuşacak ve okullarda aramıza dönecek." diye konuştu.

Mete, evde eğitim hizmeti alacak öğrenci sayısının tespitinin ardından eğitim verecek öğretmenlerin İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü üzerinden görevlendirileceğini bildirdi.

"Okulu çok özledim"
Patlama sırasında sağ bacağında doku kaybı oluşan ve kaval kemiği parçalanan Eyüp Kızılkaya, okula başlayamayacak öğrencilerden...

Patlamadan sonra 7 ameliyat geçiren ve 5 gün önce taburcu edilen Kızılkaya, "Bugün liseye başlayacaktım ama olmadı. Ameliyatlar oldum. Haftaya muhtemelen yeni bir ameliyat daha olacağım." dedi.

Kızılkaya, bugün okulların açıldığının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Okulu çok özledim. Sınıfımda olmayı çok isterdim. Arkadaşlarımı da özledim. Büyüyünce hakim olmayı istiyorum ama bu halimle okula gidemeyeceğim. Öğretmenin evimize gelip bizi eğitme durumu varmış. İnşallah o olur da biz de derslerimizi yaparız."

Baba Abdullah Kızılkaya da oğlunun eğitimden geri kalmaması için çaba gösterenlere teşekkür ederek, evde eğitim hizmeti verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anne Gülizar Kızılkaya da patlamanın meydana geldiği yeri "mahşer yeri"ne benzeterek, "Allah böyle şeyleri kimseye yaşatmasın. Çok zor günlerdi. Şükürler olsun, oğlum da yavaş yavaş sağlığına kavuşuyor." ifadelerini kullandı.

Oğlunun okuyup önemli mevkilere gelmesini istediğini dile getiren anne Kızılkaya, "Oğlum okula gidemeyeceği için üzgünüm. Bir yılı heba olacak ama öğretmen eve gelirse yılı heba olmaz, derslerinden geri kalmaz. Bu uygulama hayata geçirilirse çok mutlu oluruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.