Terör mağduru çocukların mutlu günü

Terör mağduru çocukların mutlu günü
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör saldırılarından dolayı evlerini terk ederek Siirt'e gelen ailelerin çocukları, başlatılan proje kapsamında gruplar halinde alışveriş merkezindeki oyun parkuruna götürüldü- Vali Yardımcısı Kuş: - "Cizre ve Sil

SİİRT (AA) - Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör saldırılarından dolayı evlerini terk ederek Siirt'e gelen ailelerin çocukları, Şırnak Valiliğinin başlattığı proje kapsamında alışveriş merkezine götürülerek eğlendiriliyor.

Siirt Valiliğinin öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, kentteki terör mağduru 300 çocuğun yaşlarına göre gruplar halinde sosyal faaliyetlere katılmalarına yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu doğrultuda kentteki bir alışveriş merkezine götürülen çocuklar, buradaki oyun parkurunda gönüllerince eğlendi. Mutlu bir gün geçiren çocuklara, oyuncaklar da dağıtıldı.

Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, yaptığı açıklamada, Siirt'te, Cizre ve Silopi'den 270 terör mağduru ailenin ve 300 çocuğun barındığını söyledi.

Çocukların yaşadıkları olumsuzlukları gidermek için etkinlikler planlandığını anlatan Kuş, "Cizre ve Silopi'den gelen ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenip yaşadıkları travmaları atlatmalarına destek oluyoruz. Bugün 33 çocuğumuzu buraya getirerek onları eğlendirdik. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz ve eşiyle yemek yedik. Çocuklar hayatlarında ilk defa bu kadar eğlendiklerini söylediler" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat da terör mağduru aileler ve çocuklarına yönelik sosyal desteklerin devam ettiğini belirtti.

Etkinliğin nisan ayına kadar devam edeceğini vurgulayan Canpolat, "Meslek elemanlarımız, psikologlarımız ve sosyologlarımız ailelerin hemen hemen tümüyle evlerini ziyaret ederek görüştü. Değişik yaş grubundaki çocuklara uygun etkinlikler belirledik. Önceliğimiz çocukların yaşadıkları olumsuz olayları unutturmaktır. Çocukların gözünde bir mutluluk ışığı oluştu, bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti" ifadesini kullandı.

Canpolat, ailelerin eğitimden sağlığa her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye devam edeceklerini dile getirdi.

- "Evimizden ayrıldıktan sonra ilk kez oyuncağım oldu"

Ailesiyle Cizre'den gelen 10 yaşındaki Ö.S. ise uzun zaman sonra ilk kez eğlendiklerini söyledi.

Cizre'deki okulunu ve arkadaşlarını özlediğini anlatan Ö.S, "Bugün çok mutluyum ama evimi özledim. Kötü adamlar yüzünden sokaklarımızda oyun oynayamıyorduk. Evde çok oyuncağım vardı ama hiç oyuncağımı alamadım. Bize hediyeler verildi, evimizden ayrıldıktan sonra ilk kez oyuncağım oldu" dedi.

11 yaşındaki F.G, oyun parkurunda arkadaşlarıyla eğlendiklerini, güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Anne M.G. de iki aydır çocuğunun ilk kez bu kadar çok güldüğünü gördüğünü vurgulayarak "Cizre'de huzur ortamı sağlanırsa geri gitmek istiyoruz. Orası bizim memleketimiz. Sokaklar çocuklar için çok tehlikeliydi. Tehlike olduğu için zaten terk edip buraya geldik. Artık huzur istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.