Terör operasyonlarında 35 terörist etkisiz hale getirildi

Terör operasyonlarında 35 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığından, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde 18, Şırnak'ta 8, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 4, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 13-14 Mayıs'ta, güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, operasyonlarda, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde 18, Şırnak'ta 8, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 4, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Nusaybin'de daha önceki operasyonlarda etkisiz hale getirilen 2 teröristin de cenazesi bulundu. Şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı, Şırnak'ta 369, Nusaybin'de 373'e ulaştı.

Operasyonlarda ayrıca, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri, Şırnak'ta 4 ve Uludere ilçesinde 3, Nusaybin'de 6 patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi.

Şırnak'ta bir terörist ile Mardin'in Dargeçit ilçesinde "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan aranan 3 kişi, iki av tüfeği ve bir kurusıkı tabanca ile yakalandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçtıkları belirlenen bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.