Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Fethi Şarlatan vuruldu

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Fethi Şarlatan vuruldu
Terör örgütü PKK'nın, KCK alan örgütlenmesi çerçevesinde oluşturduğu HPG'nin sözde kuzey alan sorumlusu, "Sabri Başkale" kod adlı terörist Fethi Şarlatan, Metina bölgesine düzenlenen operasyonda ağır yaralandı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın, KCK alan örgütlenmesi çerçevesinde oluşturduğu HPG'nin sözde kuzey alan sorumlusu, "Sabri Başkale" kod adlı terörist Fethi Şarlatan, Metina bölgesine düzenlenen operasyonda ağır yaralandı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 28 Mayıs'ta Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine yönelik operasyonda İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler" sayfasında kırmızı listede bulunan bölücü terör örgütü elebaşılarından Şarlatan hedef alındı.

Operasyonda ağır yaralanan Şarlatan, bölgedeki hastaneye kaldırıldı. Cami, okul ve hastane gibi "kamu hizmeti veren" yapılara ilkesel olarak bugüne kadar operasyon düzenlemeyen güvenlik güçleri, yaralı teröristi hastanede de izlemeye devam etti.

-Götürüldüğü hastaneden çıkmaması, ölmüş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor -
Sağlık durumunun ağır olması nedeniyle bölücü terör örgütü mensuplarınca tedavi gördüğü hastane sürekli değiştirilen Şarlatan'ın, götürüldüğü son hastaneden çıkmaması, ölmüş olma ihtimalini kuvvetlendirdi.

Son 3 yılda özellikle Güneydoğu Anadolu'daki il ve ilçelerde çukur ve barikatların hazırlanması, el yapımı patlayıcıların kullanılması, bölgeye silah, malzeme ve mühimmatın aktarılması planlamalarını yapan Şarlatan'a yönelik başarılı operasyon, örgüt üyeleri arasında da korkuya yol açtı.

-Sözde lider kadro önemli kayıplar verdi -
Öte yandan, bu yıl içinde örgütün Şarlatan'dan sonra gelen adamı olan sözde orta saha sorumlusu Ekrem Güney ve onun yardımcısına yönelik operasyon düzenlenmiş, iki terörist bu operasyonlarda öldürülmüştü.

Bununla birlikte, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 16 Eylül 2015'te 4 gün süren operasyonlarda terör örgütü PKK'nın sözde Tunceli sorumlusu "Baran Dersim" kod adlı İsmail Aydemir (43) de etkisiz hale getirilmişti.

-HPG sözde kuzey alanı -
HPG'nin sözde kuzey alanı; Hakkari'nin bir bölümü, Amanos bölgesi, Orta Saha (Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Erzurum), Botan (Şırnak ve kırsalı), Dersim (Tunceli ve kırsalı), Serhat (Ağrı, Kars ve kırsalı) ile Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Haftanin bölgelerini kapsıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.