Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Mardin ve Şırnak'taki terör operasyonlarında dün 12 teröristin etkisiz hale getirildiği, 6 örgüt mensubunun teslim olduğu bildirildi

ANKARA (AA) - Mardin ve Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün 12 terörist etkisiz hale getirildi, 6 örgüt üyesi teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 281 oldu. 12'sinin daha etkisiz hale getirilmesiyle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 592'ye ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda da 8 terörist etkisiz hale getirildi, 19 el yapımı patlayıcı imha edildi. Burada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 234, imha edilen patlayıcı sayısı 690 oldu.

Ayrıca, Şırnak ve Silopi ilçesinde yürütülen operasyonlarda 6 terörist teslim oldu. Silopi'de dün tamamlanan operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19 olarak açıklandı.

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde bir roketatar ele geçirildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir terörist yakalandı.

Terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik operasyonlarda Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 2, Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde 4 iş birlikçi gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.