Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Genelkurmay Başkanlığınca Nusaybin, Şırnak ve Lice'de devam eden operasyonlarda dün 15 teröristin etkisiz hale getirildiği, Nusaybin'de de bir terör örgütü üyesinin teslim olduğu bildirildi- Şanlıurfa Ceylanpınar'da, Suriye sınırından bir çanta içerisinde

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığınca, Nusaybin, Şırnak ve Lice'de devam eden operasyonlarda toplam 15 teröristin etkisiz hale getirildiği, Nusaybin'de ise bir terör örgütü üyesinin teslim olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre dün, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist de teslim oldu. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 292'ye yükseldi. 15 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 638'e ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi ve operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 250 oldu. İki av tüfeği, 500 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 roketatar mühimmatı, 4 el bombası ve 3 gaz maskesi ele geçirilen operasyonlarda, 30 el yapımı patlayıcı imha edildi, böylece toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 734'ü buldu.

Hakkari Yüksekova'da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde, 4 av tüfeği, 60 kilogram amonyum nitrat ve 21 paket havai fişek ele geçirildi.

Diyarbakır Lice'de icra edilen operasyonda, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Tunceli Pülümür'de yürütülen operasyonda tespit edilen 4 ayrı mağarada, bir av tüfeği, 120 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 el bombası, 2 el dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 250 kilogram amonyum nitrat, 10 metre saniyeli fitil, 20 elektrikli fünye, 30 kilogram gıda malzemesi ve çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Mardin Midyat'tan Nusaybin'e içme suyu sağlayan ana boru hattı, teröristler tarafından yapılan el yapımı patlayıcılı saldırı sonucu hasar gördü.

Bitlis merkezde, güvenlik güçlerince yapılan arazi araması esnasında, bin 200 kilogram amonyum nitrat, 2 akü, 7 tüp, 200 kilogram muhtelif gıda malzemesi ile çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da, Suriye sınırından bir çanta içerisinde Türkiye'ye geçirilmeye çalışılan patlamaya hazır 7,5 kilogram TNT patlayıcı bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.