Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Mardin ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 12 terörist, etkisiz hale getirildi- Şanlıurfa'da yapılan kontrolde bir terörist yakalanırken Balıkesir, Tunceli, Erzincan ve Van'da terör örgütüne üye olmaktan aranan 4 kişi gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda, 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün gerçekleşen "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Nusaybin'de devam eden operasyonda 6 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle toplam sayı 308 oldu. 7 el yapımı patlayıcı, kontrollü şekilde imha edildi. Operasyonlarda imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 681'e yükseldi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise 6 terörist etkisiz hale getirildi ve operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 272 oldu. 14 el yapımı patlayıcı imha edilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 827’ye ulaştı. Öte yandan, 376 biksi makineli tüfek fişeği, dokuz kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bu tüfeğe ait 610 fişek, 160 av tüfeği fişeği, bir roketatar mühimmatı, bir dürbün, bir sırt çantası, bir gaz maskesi bulundu.

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde teröristlerce karayolunda menfezin içine döşendiği belirlenen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şanlıurfa'da yapılan kontrolde bir terörist yakalanırken Balıkesir, Tunceli, Erzincan ve Van'da terör örgütüne üye olmaktan aranan 4 terörist gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.