'Terör örgütünün faaliyet gösterebileceği alanlara yerleşmiş vaziyetteyiz'

'Terör örgütünün faaliyet gösterebileceği alanlara yerleşmiş vaziyetteyiz'
Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Kentin tüm cadde ve sokaklarında ekiplerimizle hizmet veriyoruz. Terör örgütünün faaliyet gösterebileceği alanlara yerleşmiş vaziyetteyiz. Üs bölgeleri oluşturuyoruz. Vatandaşımıza artık daha yakınız." dedi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Kentin tüm cadde ve sokaklarında ekiplerimizle hizmet veriyoruz. Terör örgütünün faaliyet gösterebileceği alanlara yerleşmiş vaziyetteyiz. Üs bölgeleri oluşturuyoruz. Vatandaşımıza artık daha yakınız." dedi.

Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Taşdan, Bölge Müdürü Erdem Gültekin ile görüştü.

Taşdan, kentte terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Sur ilçesinde teröristlerin yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, patlayıcıların imhası için 28 Kasım'da başlatılan ve 103. günde tamamlanan operasyonların amacına ulaştığını söyledi.

"Vatandaşımıza artık daha yakınız"
Taşdan, yapılan etkin mücadeleyle terör örgütünün hem Silvan'daki hem girişimde bulunduğu Bismil'deki hem de Sur'daki faaliyetlerine askerden aldıkları destekle son verildiğine işaret ederek, Diyarbakır'ın huzuru için etkin tedbirler almaya çalıştıklarını anlattı.

"Kentin tüm cadde ve sokaklarında ekiplerimizle hizmet veriyoruz. Terör örgütünün faaliyet gösterebileceği alanlara yerleşmiş vaziyetteyiz. Üs bölgeleri oluşturuyoruz. Vatandaşımıza artık daha yakınız." diyen Taşdan, herhangi kanunsuz bir eylem olduğu zaman süratle hareket edebilmek için kentin çeşitli alanlarına yerleştiklerini ifade etti.

"Siviller de saldırılarda zarar görüyor"
Terör saldırılarının güvenlik güçlerinin yanı sıra sivil vatandaşlara da zarar verdiğine işaret eden Taşdan, şöyle konuştu:

"Polis ne kadar sokakta olursa, suçluyla mücadelemiz çok daha iyi oluyor. Ama ne yazık ki sıkıntılı anlar da yaşıyoruz. Bunun da başında bomba yüklü araçlar geliyor. Terörün herhangi bir kuralı, ahlak anlayışı yok. Sadece silahla propagandasını yapabilmek için sivil vatandaşlarımızın da bulunduğu alanlarda bomba yüklü araçlarla saldırılar gerçekleştiriyorlar. Bunların büyük bir kısmı da alınan istihbari bilgiler veya yakalamalarla engelleniyor. Ancak engelleyemediğimiz olaylarla da ne yazık ki Diyarbakır'ın huzurunu kaçırıyorlar. Arkadaşlarımızın şehit olması ve yaralanmasının yanı sıra çok sayıda sivil vatandaşımız da bu saldırılarda zarar görüyor."

Ziyaretin sonunda Bölge Müdürü Gültekin, Taşdan'a, Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı "yıllık" ile Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen uluslararası haber fotoğraf yarışması Istanbul Photo Awards'ın dergisini hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.