Oktay Mermer

Oktay Mermer

TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET

TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET

Terörün dili dini ırkı olmaz diye hep yazılır hem çizilir. Atatürk Havalimanı dün gece kana bulandı. 3 terörist önce uzun namlulu silahlarla kurşun yağdırdı ardında da üzerlerindeki bombayı patlattı. Hain saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti.

Al Jazeera Türk'ün güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise, ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeri girdi. Burası alandaki ilk güvenlik noktası. Bu noktada X ray cihazına yakalanmadan daha ileri geçemeyeceğini bilen saldırgan, üzerindeki uzun namlulu silahla bu noktada etrafa ateş etmeye başladı.

Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polis saldırgana müdahalede zorlandı. Ateş ederek içeriye doğru ilerleyen saldırganın, içeri ilerleyişini havalimanında görevli bir polis memuru engelledi. Polis memuru vatandaşlara ateş eden saldırganı vurdu. Yaralanıp yere düşen saldırgan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci saldırgan harekete geçti. Ancak ikinci saldırgan da içeriye doğru ilerleyemedi. X- Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan saldırgan, ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı.

Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlarına veya taksilere bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

Bunun üzerine yine muhalefet hükümete yönlendi.

Neymiş güvenlik zafiyeti varmış.

Ey Allah’ım nasıl bir güvenlik zafiyetinden bahsettiklerini aklım almıyor.

Havalimanlarının ana giriş kapılarından araçlar içeriye Konvoy gibi girer.

Dış hatlar- iç hatlar diye 2 kademeye ayrılır. Orada yolcu bavulu ile iner. Havaalanı içine üst baş arama noktasına da bavulu- çantası ile ilerler.

Zaten burada da aynısı yapılmış. Adam üst baş arama noktasına silahları ile gelmiş ve anında etrafa ateş açmış.

Diğer taraftan, çarşıda, pazarda kötü niyetli biri elini silahı alsa tarasa da aynı şey değil mi?

Biz önemli olan bu günlerde birlik beraberlik içinde istihbaratımıza yapabileceğimiz yardımı yapmalıyız.

Biz vatandaş olarak devletimize inanıp güvenmeliyiz.

Aynı olaylar Avrupa’da oldu. Siz hiç basından, halktan devletini hükümetini kötüleyen duydunuz mu?

İçimden çok ağır şeyler yazmak geliyor ama yinede bu kişileri bu mübarek günde Allah’a havale ediyorum.

Terör üzerinde siyaset yapmak ahlaksızlıktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR