'Terör Ve Cinsel Suçlar Kapsam Dışı'

'Terör Ve Cinsel Suçlar Kapsam Dışı'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, KHK'da yer alan denetimli serbestlik ve erken salıverme hükümlerine ilişkin, "Terör, kasten öldürme ve cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar bu düzenleme dışında tutuldu." dedi

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bugün yayınlanan 671 Sayılı KHK'da yer alan bazı mahkumlara yönelik denetimli serbestlik ve erken salıverme hükümlerine ilişkin düzenlemeyle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

"Terör ve kasten öldürme gibi suçları kapsamayan düzenlemeden, anne babaya, eş ve çocuklara yönelik suç işleyenler de yararlanamayacak. Bununla birlikte cinsel dokunulmazlığa, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı işlenen suçlar da bu düzenleme dışında tutuldu." paylaşımında bulunan Kaya, ayrıca beden ve ruh bakımından kendini koruyamayacaklara (çocuk,yaşlı, engelli) yönelik işlenen suçların da denetimli serbestlik kapsamı dışında olduğunu belirtti.

Aile bireylerine, dezavantajlı kesimlere, cinsel dokunulmazlık ve özel hayata yönelik suçların kapsam dışı bırakıldığını vurgulayan Kaya, düzenlemenin 1 Temmuz 2016'dan önce işlenmiş suçları içerdiğine işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.