Terör, zihinsel engelli 5 çocuğu olan aileyi evlerinden etti

Terör, zihinsel engelli 5 çocuğu olan aileyi evlerinden etti
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle can güvenliği endişesi taşıyan aile, zihinsel engelli 5 çocuğuyla evilerini terk etmek zorunda kaldı- Kentteki farklı bir ilçede kiraladıkları evde yaşam mücadelesi veren H.D

DİYARBAKIR (AA) - MAŞALLAH DAĞ - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan çukurlar ve kurulan barikatlar nedeniyle can güvenliği endişesiyle evlerini terk eden aile, zihinsel engelli 5 çocuğuyla zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan H.D, terör örgütünün saldırıları nedeniyle zihinsel engelli 5 çocuğuyla evlerini terk ederek, kentteki başka bir ilçede kiraladığı eve taşındı.

Yaşları 7 ile 19 arasında değişen çocuklarıyla evlerinden sadece kıyafet ve yataklarını alarak ayrılan H.D, çocuklarının tedavisi için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

H.D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek, bir an önce eski yaşantılarına dönmek istediklerini söyledi.

Çocuklarının hayatından endişe duyduğu için evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını dile getiren H.D, her şeylerini geride bırakıp farklı bir ilçede kiraladıkları evde akrabaları olan bir aile ile yaşadıklarını ifade etti.

H.D, 22 yıllık evliliğinden zihinsel engelli 3'ü kız 5 çocuğunun olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımın en büyüğü 19, en küçüğü 7 yaşında. Çocuklar 2,5 yaşına geldikten sonra bu hastalıkları ortaya çıkıyor. Gitmediğim doktor kalmadı ama hastalıklarına çare bulmadık. Hastalıklarının teşhisi de konulmadı. İkisinin tamamen şuuru kapalı, kendilerine bakamıyorlar. Eşim bakıyor, yediriyor, içiriyor, altlarını bağlıyor. Eşimde de şeker hastalığı var, tansiyonu çıktı. Tek başına onlara bakmak çok zor oluyor. Yetkililerden çocuklarımın tedavileri için yardım bekliyorum. Başka bir şey de gözüm yok. Sadece çocuklarımın iyi olmasını istiyorum."

Çocuklarının silah sesi duyduklarında çok korktuğunu, bayıldığını ve nefes almakta güçlük çektiğini anlatan H.D, 9 yaşındaki oğlunun sinirlenince hem kendisine hem de çevresine zarar verdiğini, büyük kızının ise sürekli ağlayıp yemek istediğini vurguladı.

Ailenin 16 yaşındaki oğlu A.D ise iyileşmek istediğini, bunun için yetkililerden yardım beklediğini aktardı.

Sürekli bayıldığına dikkati çeken A.D, "Okula gidemiyorum. İyileşmek istiyorum, bana yardım edilsin. Eğer iyileşirsem öğretmen olacağım. Öğretmen olup çocuklara okuma yazma öğretmek istiyorum. Arkadaşlarım bana 'özürlü' diyor. Artık bana hiç kimse 'özürlü' demesin istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.