Teröre karşı tek yürek

Teröre karşı tek yürek
EBSO Başkan Vekili Gökçüoğlu: -"Teröre alışmayacağız, alıştıramayacaklar. Türkiye'yi bir Orta Doğu ülkesine döndürme hayalleri asla gerçekleşmeyecek"

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, teröre alışmayacaklarını ve Türkiye'nin bir Orta Doğu ülkesine asla döndürülemeyeceğini kaydetti.

EBSO'dan yapılan açıklamaya göre meslek komiteleri ortak toplantısı Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

İbrahim Gökçüoğlu, toplantıdaki konuşmasında, en öncelikli gündem ve meselenin terörün artan şiddette devam etmesi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 7 Haziran'dan bu yana adeta cenaze evine döndüğünü savunan Gökçüoğlu, "Defalarca kez 'Yeter artık son olsun' dedik. Ne yazık ki elimizden bir şey gelmemektedir. Kelimelerin anlamını gerçekten yitirdiği günlerdeyiz ama şunun altını çizmek isterim ki teröre alışmayacağız, alıştıramayacaklar. Türkiye’yi bir Ortadoğu ülkesine döndürme hayalleri asla gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullandı.

Kızılay ve Taksim'deki olayların ardından toplumun karamsarlığa ve korkuya itildiğine işaret eden İbrahim Gökçüoğlu, şunları kaydetti:

"Şehitlerimize, sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Ancak şu unutulmasın ki tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek dildir esas olan. Herhangi bir tanesini değiştirme gayretleri geçmişte olduğu gibi yine boşa çıkacaktır. Zor bir coğrafyada, terörün gölgesinde hayatımıza devam etmek zorundayız. Sanayici olarak sorumluluklarımızı yerine getirmede güçlük yaşadığımız bir dönemden geçmekteyiz. O nedenle, her zamankinden çok daha fazla dikkatli adım atmakta, iki kere, üç kere düşünmekteyiz. Geçici ama zor bir dönem."

Konuşmasında güncel ekonomik gelişmelere de değinen Gökçüoğlu, Vergi Kanunu’nda çok önemli değişiklikleri içeren yeni bir tasarının kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, işverene getirdiği yükümlülükler nedeniyle tasarının yasalaşması halinde takibe uğramayan sanayici ve yönetici kalmayacağını ileri sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.