Teröristlerin Nusaybin'den kaçma planı "suya düştü"

Teröristlerin Nusaybin'den kaçma planı "suya düştü"
Terör örgütüne yönelik operasyonun yoğunlaştığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin ilçeyi terk etmek için kullanmayı planladığı tünel ortaya çıkarıldı- Suriye sınırına ulaşmak için bir evin bodrumundan kazılmaya başlanan ancak yoğunlaşan operasyon

MARDİN (AA) - Terör örgütüne yönelik operasyonun yoğunlaştığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin ilçeyi terk etmek için kullanmayı planladığı tünel ortaya çıkarıldı.

Nusaybin'de bölücü terör örgütü üyelerince kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesiyle kamu düzeninin yeniden tesisine yönelik operasyon devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen "Atmaca-7 Operasyonu" kapsamında şimdiye kadar 300'den fazla teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin ilçedeki çemberi daraltmasıyla bölücü terör örgütü üyeleri iyice köşeye sıkıştı.

Güvenlik güçleri, Zeynelabidin Mahallesi'ndeki bir evin bodrumundan başlayan ve teröristlerin ilçeyi terk etmek için kullanmayı planladıkları tüneli ortaya çıkardı.

Suriye sınırına ulaşmak için kazılmaya başlanan tünelde, yoğunlaşan operasyon dolayısıyla ancak 20 metre ilerlenebildi. İlçede bulunan dağ kadrosundaki teröristlerin Kandil'den gelen talimat doğrultusunda tüneli kullanarak Nusaybin'den kaçmalarının planlandığı belirlendi.

Daha önce ilçeden Suriye'ye kaçmaya çalışan 18 teröristin güvenlik güçlerince Mezarlık bölgesinde etkisiz hale getirilmesi ve sınırda alınan yoğun tedbirler nedeniyle teröristlerin bu yöntemi kullanmaya çalıştıkları tespit edildi.

- Çıkardıkları hafriyatı gizlediler

İki katlı evin bodrumundan başlayan tünel, 2,5 metrelik derinliğiyle dikkati çekti. Teröristler, tünel kazısı sırasında çıkan hafriyatı çuvallarla evde sakladı. Hafriyatın bir bölümü ise evin bir odasına döküldü. Bölücü terör örgütü üyeleri, bu sayede tünelin yerinin belli olmamasını hedefledi.

Tünel kazısı sürerken evin üst katlarında ise teröristlerce çeşitli önlemlerin alındığı tespit edildi. Evin dış cephesine bakan duvarlarda küçük mazgallar açan teröristler, buralardan güvenlik güçlerine ateş açmayı planladı. Evin yakınlarına tuzaklanan patlayıcılar da güvenlik güçlerince imha edildi.

Söz konusu tünel, güvenlik güçlerince kullanılamaz hale getirildi.

- Demir kapakla gizlenmeye çalışıldı

Öte yandan, ilçedeki aramalarını sürdüren güvenlik güçleri, başka bir evde üzerine demir kapak örtülerek gizlenmeye çalışılan sığınak tespit etti.

Teröristlerce iki bölüme ayrılan sığınakta çok miktarda gıda malzemesinin yanı sıra el yapımı patlayıcılarda kullanılan malzemelerle telsiz şarj cihazı, ağrı kesici ilaçlar, medikal bantlar, silah temizleme ve silah bakım spreyleri ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.