Teröristlerin yaktığı lisedeki tahribat ortaya çıktı

Teröristlerin yaktığı lisedeki tahribat ortaya çıktı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaatının yanı sıra tefrişat ve teknik malzemelerine 22 milyon lira harcanan Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, teröristlerce kullanılamaz hale getirildi

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaatının yanı sıra tefrişat ve teknik malzemelerine 22 milyon lira harcanan Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, teröristlerce kullanılamaz hale getirildi. Okuldaki hasar, teröristlerin eğitim kurumlarına verdiği tahribatı gözler önüne serdi.

Yüksekova'da, 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 11 gün önce tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama çalışmaları sürüyor.

Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Yeni, Eski Kışla, Yeşildere, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde 200 dolayında teröristin etkisiz hale getirilmesiyle tamamlanan operasyonun ardından yürütülen arama tarama faaliyetlerinde, bölgenin önemli eğitim kurumlarından biri olan Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Lisesine terör örgütü mensuplarınca verilen zarar da ortaya çıktı.

Eğitim yılı başında hizmete girdi
Milli Piyango İdaresince 22 milyon lira yatırımla Orman Mahallesi'nde yaptırılan lisenin, operasyon esnasında teröristlerce sözde "karargah" ve "patlayıcı imalathanesi" olarak kullanıldığı belirlendi.

Bölge halkı ve çocuklarının eğitimden mahrum kalması için elinden geleni yapan terör örgütünün, okul yerleşkesindeki binalara el yapımı patlayıcılarla hasar verdiği, duvarlara açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açtıkları tespit edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.