Terörle mücadele faaliyetleri

Terörle mücadele faaliyetleri
Güvenlik güçlerinin, Hakkari'nin Şemdinli kırsalı ve Irak'ın kuzeyindeki hedeflere iki hafta içinde gerçekleştirdiği hava harekatlarında 140 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi- 73 teröristin yaralandığı belirlenen operasyonlarda 2 hava

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Şemdinli kırsalı ile Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik iki hafta içinde gerçekleştirilen hava harekatlarında 140 bölücü terör örgütü PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'yla mücadele faaliyetleri kapsamında 29 Nisan'da Kandil bölgesine yönelik hava harekatında 3 terörist etkisiz hale getirildi, 17 terörist yaralandı, 2 doçka uçaksavar silahı tahrip edildi.

5 Mayıs'ta da Hakurk bölgesine yönelik harekatta 7 terörist etkisiz hale getirildi, 19 terör örgütü mensubu yaralandı.

Gara bölgesinde 6 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonlarda da 100 terörist etkisiz hale getirildi, açıktaki 30 örgüt mensubu yaralandı. Hava taarruzları sonucu mağaralarda oluşan göçükler nedeniyle içerideki yaralı teröristlere ulaşılamadı. Harekatta bir doçka uçaksavar silahı da tahrip edildi.

Zap bölgesinde 8 Mayıs'ta gerçekleştirilen harekatta da 3 terörist etkisiz hale getirildi, 7 terör örgütü mensubu yaralandı. Ayrıca, 2 havan mevzisi ile bir doçka uçaksavar silahı imha edildi. Aynı gün Kandil'e yönelik hava harekatında da 19 terörist etkisiz hale getirildi.

- Telsiz görüşmelerinden 4 elebaşının etkisiz hale getirildiği belirlendi

Bu arada, güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 10 Mayıs'ta düzenlenen hava harekatında 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin telsiz görüşmelerinden etkisiz hale getirilen örgüt mensupları arasında PKK'nın elebaşılarından, "Agit Erkendi" kod adlı sözde cephe sorumlusu, "Cumali" kod adlı sözde Şemdinli tabur sorumlusu, "Agit" kod adlı sözde bölük sorumlusu ve "Nujiyan" kod adlı sözde YJA-STAR kadınlar bölük sorumlusunun da olduğu belirlendi.

Teröristlerin öldürüldüğünü teyit eden 12 Mayıs tarihli telsiz konuşmaları, "Amed Malazgirt" kod adlı sözde savunma alanları karargah sorumlusu Fehmi Atalay ile "Tekoşer Zagros" kod adlı sözde Hakurk eyalet sorumlusu Müslüm İke arasında gerçekleşti.

Telsizde farklı isimler kullanan iki terörist arasında tedirginliğin hakim olduğu konuşmalar şöyle:

"Harun: Valla arkadaş senin de bildiğin, önceki gün konuşmuştuk ya.

Rustem: Evet.

Harun: Benim haberim yoktu.

Rustem: Tamam.

Harun: Dün sabah haberim oldu, ben bilgi vereyim.

Rustem: 8 arkadaş değil mi?

Harun: Doğru.

Rustem: Nasıl olmuş? Salaklar, pisi pisine gitmiş değil mi?

Harun: Arkadaş, biz Şemdinli'de kapsamlı bir şey düşünüyorduk.

Rustem: Tamam, biliyorum.

Harun: Eylemi yapanlar, bize haber vermeden harekete geçmişler.

Rustem: Sizin haberiniz yok muydu? Dediğime geldik, pisi pisine ölmüşler.

Harun: Harekete geçtiklerinden haberimiz yoktu. Arkadaşlar haber vermemişler. Eylem gücü konusunda anlaşmazlığa düşmüşler.

Rustem: Nasıl olmuş? Neyde anlaşamamış gerizekalılar?

Harun: Mirgesav'da (Şemdinli bölgesinde) sızma girişiminde bulunmuşlar. Sızmaları açığa çıkmış. Keşfedilmişler. 3 roket atmışlar. Çatışma çıkmış, 4 arkadaş vurulmuş. Onları arkaya, Hakurk'a götürmüşler.

Rustem: Tamam, sonra?

Harun: Eylemin ardından çekilirken keşif uçakları bunların yerlerini tespit etmiş.

Rustem: Ha sonra?

Harun: Berekeşk’e (Şemdinli bölgesinde) çekilmişler. Orada uçaklar bombalamış. Bomba tam üstlerine düşmüş, 8 arkadaş ölmüş.

Rustem: Hepsi erkek arkadaşlar mıydı?

Harun: Valla bizim bildiğimiz 5 erkek, 3 bayan arkadaştır.

Rüstem: Agit de içlerindedir yoksa?

Harun: Doğru, Agit'tir. Tabur komutanı Cumali'dir. Kadınlar Bölük Komutanı Nujiyan'dır.

Rustem: Yok ya. Çok kötü, çok kötü. Büyük kayıp!

Harun : Diğerleri de takım komutanı arkadaşlar, biri de bir mayıncı arkadaş.

Rustem: Yeter, anladım, tamam. Komutanları vuruyorlar hep, diğerleri değil de bunların gitmesi hiç iyi olmadı. Daha dikkatli olsunlar."

Aynı olayla ilgili sözde Hakurk eyaleti YJA-STAR kadınlar sorumlusu "Berfin" kod adlı terörist ile sözde eyalet muhaberecisi "Herekol" kod adlı terörist arasındaki telsiz konuşmaları ise şöyle:

"Berfin: Ses geliyor mu?

Herekol: Doğrudur, geliyor.

Berfin: Ben bir bilgi vereyim.

Herekol: Evet.

Berfin: Bak, bunu sen Roj'a vermeden önce Harun'a da söyle.

Herekol: Tamam.

Berfin: Arkadaşlar ayın 10'unda Geniş Tepe'ye bir eylem düzenliyorlar. Arkadaşlar geri çekilme sırasında iki keşif tarafından takip ediliyorlar. Berekeski mıntıkasında arkadaşlara keşif koordinesi ile hava saldırısı düzenleniyor. Burada tek bomba ile 8 arkadaş şehit düşerken, 4 arkadaş yaralanıyor. Şehit düşen arkadaşların isimleri Agit Erkendi, Cumali İnce, Nujivan, Zana Meşkan, Roza, Edip Rojhilat, Agit, Sılav.

Herekol: Çok kötü olmuş ya! Soyadları nedir?

Berfin: Bak, soyadlarını arkadaşlardan alırsın. Şimdi sırası değil. Liste elinde hazır olsun, Berçelan ile bağlantıya geçmemiz gerekiyor.

Herekol: Tamam."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.