'Terörle mücadelede fark gözetmek en büyük yanlışlıktır'

'Terörle mücadelede fark gözetmek en büyük yanlışlıktır'
Başbakan Yıldırım, "Bir kez daha şunu bütün dünya bilmelidir ki; terörle mücadelede fark gözetmek, kimi terör örgütlerini az günahkar, kimilerini masum görmek en büyük yanlışlıktır." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Fransa'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör olayı dolayısıyla Türk milleti olarak Fransız halkının acılarını paylaşıyoruz. Fransız hükümetine terörle mücadelede iş birliği halinde olacağımızı ve her türlü yardımı, desteği vermeye hazır olduğumuzu da bir kez daha ifade ediyorum." dedi.

Cuma namazını Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde kılan Yıldırım, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Yıldırım, Fransa'daki terör saldırısına değinirken, "Terör olayı dolayısıyla Türk milleti olarak Fransız halkının acılarını paylaşıyoruz. Fransız hükümetine terörle mücadelede iş birliği halinde olacağımızı ve her türlü yardımı, desteği vermeye hazır olduğumuzu da bir kez daha ifade ediyorum." diye konuştu.

Terörle yıllardan bu yana mücadele eden Türkiye'nin "Terörün dini, imanı, milleti, insanlığı yok" dediğini aktaran Yıldırım, "Terörün bildiği tek şey var: Öldürmek; insanları öldürmek, insanlara korku salmak ve ülkelerdeki barışı, kardeşliği, huzuru bozmak. Bir kez daha şunu bütün dünya bilmelidir ki, terörle mücadelede fark gözetmek, kimi terör örgütlerini az günahkar, kimilerini masum görmek en büyük yanlışlıktır. Bu yanlışlık yıllardan beri yapıldı. Özellikle gelişmiş ülkelerde terördeki çifte standart her geçen gün dünyada acı sonuçları ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, gerek İstanbul'daki son terör saldırısı gerekse Fransa'daki terör saldırısının bir dayanışmayı da ortaya koyduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerek bölgemizde gerek dünyanın herhangi köşesinde yaşanabilecek terör olaylarının önüne geçmek için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok ülkenin daha sıkı iş birliği halinde olması lazım. İstihbarat yönüyle, bilgi paylaşımı yönüyle, güvenlik tedbirleri yönüyle bu iş birliğinin küresel terörü sona erdirmede hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz."

Başbakan Binali Yıldırım, Fransız halkına başsağlığı diledi.

"Terörün en fazla yoğunlaştığı o halkayı bulup tekrar güvenliği sağlamamız lazım"
Bir gazetecinin "Fransa İstanbul'daki Milli Gün kutlamalarını iptal etmişti ama saldırı Nice'te gerçekleşti. Hedef şaşırtma mıydı? Bizim istihbaratımıza gelen bilgi var mıydı, İstanbul'da bu tarz bir şey olabileceğine yönelik?" sorularına da Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"İstanbul terörün hedef merkezlerinden bir tanesi. O yüzden İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğümüz ve bütün güvenlik birimlerimiz en üst düzeyde terörle, terör ataklarına karşı tedbirlerini almaya devam ediyorlar. Fransızların bu kadar titizlenmesi, Türkiye'de kendi misyonlarında bu tedbirleri alması yeterli olmadı. Terör Fransa'nın kalbinde tekrar kendini gösterdi. O yüzden 'O ülke güvenlidir', 'Bu ülke güvensizdir' gibi değerlendirmeler bir anlam ifade etmiyor. Her ülke aynı derecede güvenlidir, her ülke terör karşısında aynı tehditlerle karşı karşıyadır. Olaya buradan bakmamız lazım ve zincirin en zayıf halkası gibi terörün en fazla yoğunlaştığı o halkayı bulup tekrar güvenliği sağlamamız lazım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.