"Terörle mücadelede iş birliğine açığız"

"Terörle mücadelede iş birliğine açığız"
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek:- "Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı son derece güçlü. Sadece Türkiye çapında değil, dünya ölçeğinde terörle mücadelede iş birliğine açığız"- " (Dokunulmazlıklar) Bu konuda ilgili arkadaşlar gerekli d

BURSA (AA) - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığının son derece güçlü olduğunu belirterek, "Sadece Türkiye çapında değil, dünya ölçeğinde terörle mücadelede her türlü iş birliğine açığız." dedi.

Şimşek, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından organize edilen Uludağ Ekonomi Zirvesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Terörün, nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın hiçbir meşru zemini olamayacağını vurgulayan Şimşek, küresel ölçekte mücadele gerektiğini söyledi.

Şimşek, Türkiye'nin terörle mücadele kararlılığının son derece güçlü olduğunu kaydederek, "Bu kararlılığı devam ettiriyoruz. Elbette ülkemizin ve dünyanın bu sorunlara çözüm üretmesi anlamında, küresel ölçekte de üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Sadece Türkiye çapında değil, dünya ölçeğinde terörle mücadelede her türlü iş birliğine açığız." diye konuştu.

Bugün yine şehit haberlerinin geldiğinin belirtilmesi üzerine Şimşek, şunları kaydetti:

"Allah rahmet eylesin. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu vatanı vatan yapan da zaten bu fedakarlıklardır. Tekrar bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza da acil şifa diliyorum. Türkiye güçlü bir ülke. Tehdit nereden gelirse gelsin, Türkiye bu mücadeleyi ve kararlılığı sonuna kadar devam ettirecektir."

Şimşek, dokunulmazlıklara ilişkin bir soruya da "Bu konuda ilgili arkadaşlar zaten gerekli değerlendirmeleri yapıyor. Meclis sürecinde, dolayısıyla bu aşamada bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.