Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Dördüncü büyük terör saldırısını yaşadık. 37 can yitirildi. 8 ayda ise, kentlerde kitlelere yönelik terör saldırılarında ölen insan sayısı 217... Saldırıların ikisinin IŞİD tarafından yapıldığı açıklandı. Diğer ikisi PKK bağlantılı. Askeri servislere yapılan saldırıyı TAK üstlendi ve failin ismine ulaşıldı. Son saldırıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, fail ile ilgili izler yine PKK'yı işaret ediyor. IŞİD, Suriye'deki ortamın Türkiye'ye taşıdığı bir şiddet unsuru. Bu grup daha önce Türkiye'de pek rastlamayan bir Ortadoğu yöntemi kullanıyor. Bomba taşıyan saldırganlar, kendilerini patlatıyorlar. Ölümcül ve takibi zor eylem biçimi... Diğer iki saldırı, Ankara'da askere yapılan saldırı ile son Güven Park saldırısı bomba yüklü araçla yapıldı. Bu tarz ise, güvenlik uzmanlarına göre, en ölümcül ve tedbir alınması en zor eylem şekli. Lübnan'dan Irak'a, Suriye'ye binlerce kişinin hayatına mal olan, iç savaş hali ve görüntüleriyle özdeş olan bir saldırı şekli... Bunlar ülkenin yeni ve farklı bir durum, niyet ve dalgayla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Terör insanlık suçudur.
Elbette.
Terörü lanetliyoruz.
Tamam.
Kahrolsun PKK!
Pekiyi.
Şehitler ölmez vatan bölünmez!
Terörün son çırpınışları...
İyi güzel.
Tünelin uçundaki ışık yanıp sönüyor.
Fevkalade.
Yıllarımız bu edebiyatla geçti.
Hep bu klişeler uçuştu havada, her terör şiddet saldırısının ardından aynı sloganları attık.
Ama değişen bir şey olmadı.
Sorun olduğu yerde de durmadı, her geçen gün derinleşti.
Kan da durmadı, oluk gibi akmaya devam etti.
Peki sen, evinde oturduğun koltukta, elindeki telefondan tweet atmaktan başka ne yaptın?

Twitter'a "kahrolsun terör" yazanları bir numaralı vatansever falan mı seçiyorlar da haberimiz yok?

Her toplumsal olaydan sonra iki tweet sallayınca, Twitter'dan "kınayıp, lanetleyince" vatani görevini yapmışçasına bir rahatlama çöküyor insanların üzerine.

Dip, köşeye hiç girmeden şöyle üstünden vicdanların tozu alınıveriyor. Bir de üstüne bir gurur, bir kibir sormayın. Sanki oturduğu cafeden tweet atmamış da, teröriste kurşun yağdırmış!

Hepsi sanal tatminler. Geçiniz bunları...

BOMBALAR patlayınca...
Ağızlarından bal damlıyor yetkililerimizin.
-“Birlik olursak bizi kimse yıkamaz” diyorlar.
-“El ele verirsek bunların üstesinden geliriz” diyorlar.
-“Beraber olursak teröre en güzel cevabı verebiliriz” diyorlar.

Sonuç yitirilen canlar. Sokağa çıkarken evine dönüp dönemeyeceği konusunda endişe taşıyan insanlar. Artık etrafımızdaki herkesten şüphe duyacağız.

Artık yeter!

Bu millet bu acıları yaşamayı hak etmiyor. Ülkenin göbeğinde bunlar olurken, doğuda kaybettiğimiz toprakları yeniden kazanıyormuşçasına bayrak dikiyoruz. İnsanın inanası gelmiyor.

Toplum tepkisini sadece sanal ortamlarda göstermenin derdinden de bir an önce kurtulmalı. Yoksa bu millet oralarda uyurken, uyandıklarında çok farklı şeylerle karşılaşacak.

Allah sonumuzu hayra getirsin.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR